Pečené jahňacie mäso
Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Postup- Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme soľ,
na kolieska pokrájanú cibuľu, nové i čierne korenie, bobkový list, podlejeme trochou vývaru a prikryté vložíme do
vyhriatej rúry.
- Keď je mäso takmer mäkké, prelejeme ho výpekom
a odokryté dopečieme dozlatista. Výpek zlejeme bokom a mäso
necháme vo vypnutej rúre odpočívať.
- Na masti
opražíme múku, zalejeme ju výpekom a vývarom podľa
požadovaného množstva a hustoty. Šťavu privedieme do
varu, pridáme do nej šípkový lekvár, ochutíme cukrom,
soľou a citrónovou šťavou.
- Uvarené olúpané zemiaky nastrúhame, pridáme
rozpustené maslo, soľ, vajce, kukuričný škrob. Vymiesime
zmes, z ktorej vytvarujeme valček, zabalíme ho do potravinovej fólie, uvaríme a nakrájame. Nakrájané knedle opečieme na panvici s vetvičkou rozmarínu.
- Jahňacie lýtko rozkrájame a podávame preliate šípkovou
omáčkou spolu so zemiakovou knedľou.
|