Jahňacie koleno
Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom
Autor receptu: redakcia
Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za hranicami sladkej kuchyne. Najmä jednodruhové medy či
medy s vylúhovanými bylinkami vedia dodať jedlám osobitú, atraktívnu chuť.
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Jahňacie kolienko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, cesnak, rozmarín, opražíme, pridáme pretlak, víno a miernym varom vyredukujeme. Mäso s opraženou zeleninou zalejeme vodou a dusíme domäkka.
- Krupoto: Posekanú šalotku opražíme. Z medu a morskej soli pripravíme slaný karamel, privedieme ho do varu a pridáme k šalotke. Potom pridáme premyté krúpy, zalejeme vývarom a varíme domäkka. Z krupota necháme odpariť nadbytočnú tekutinu.
- Stopkový zeler oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode a podávame ako doplnok k jedlu. Drobné odrezky zeleru s pokrájanou vňaťou prehodíme na masle a primiešame do krupota.