« Naspäť na tento recept

Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom verzia na vytlačenie

Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za hranicami sladkej kuchyne. Najmä jednodruhové medy či medy s vylúhovanými bylinkami vedia dodať jedlám osobitú, atraktívnu chuť.

Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Jahňacie kolienko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, cesnak, rozmarín, opražíme, pridáme pretlak, víno a miernym varom vyredukujeme. Mäso s opraženou zeleninou zalejeme vodou a dusíme domäkka.

Krupoto: Posekanú šalotku opražíme. Z medu a morskej soli pripravíme slaný karamel, privedieme ho do varu a pridáme k šalotke. Potom pridáme premyté krúpy, zalejeme vývarom a varíme domäkka. Z krupota necháme odpariť nadbytočnú tekutinu.

Stopkový zeler oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode a podávame ako doplnok k jedlu. Drobné odrezky zeleru s pokrájanou vňaťou prehodíme na masle a primiešame do krupota.

Suroviny




4
porcie
20
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist