Jahňacie koleno

Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom

Autor receptu: redakcia

Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za hranicami sladkej kuchyne. Najmä jednodruhové medy či medy s vylúhovanými bylinkami vedia dodať jedlám osobitú, atraktívnu chuť.

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jahňacie kolienko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, cesnak, rozmarín, opražíme, pridáme pretlak, víno a miernym varom vyredukujeme. Mäso s opraženou zeleninou zalejeme vodou a dusíme domäkka.
  2. Krupoto: Posekanú šalotku opražíme. Z medu a morskej soli pripravíme slaný karamel, privedieme ho do varu a pridáme k šalotke. Potom pridáme premyté krúpy, zalejeme vývarom a varíme domäkka. Z krupota necháme odpariť nadbytočnú tekutinu.
  3. Stopkový zeler oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode a podávame ako doplnok k jedlu. Drobné odrezky zeleru s pokrájanou vňaťou prehodíme na masle a primiešame do krupota.