Pečené jahňacie koleno na čiernom pive s karlovarskou knedľou
Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. decembra 2009
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. decembra 2009

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
180 minút
na 60 °C
na 60 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 250 g |
|
| 5 strúčikov |
|
| 500 ml |
|
|
|
|
| 2 ks |
|
| 6 guľôčok |
|
| 6 guľôčok |
|
|
|
|
| Karlovarské knedle: | |
| 10 ks |
|
| 5 ks |
|
| 100 g |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
Predvarené kolená dáme na plech s nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom a trochou vývaru. Zaprášime paprikou, zalejeme pivom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi hodinu. Pri pečení stále podlievame výpekom. Hotové kolená musia mať chrumkavú kôrku a mäkké mäso.
- 2
Knedle: Namočené žemle v mlieku scedíme, pridáme soľ, korenie, petržlenovú vňať, kapiu, vajcia. Tvarujeme do guľôčok alebo do rolky, ktorú po uvarení nakrájame na cca 1 cm kolieska. Varíme 35 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu