Pečené jahňacie koleno na čiernom pive s karlovarskou knedľou

Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. decembra 2009
Pečené jahňacie koleno na čiernom pive s karlovarskou knedľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
180 minút
na 60 °C

Suroviny

4 ks
250 g
5 strúčikov
500 ml
2 ks
6 guľôčok
6 guľôčok
Karlovarské knedle:
10 ks
5 ks
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Predvarené kolená dáme na plech s nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom a trochou vývaru. Zaprášime paprikou, zalejeme pivom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi hodinu. Pri pečení stále podlievame výpekom. Hotové kolená musia mať chrumkavú kôrku a mäkké mäso.

  2. 2

    Knedle: Namočené žemle v mlieku scedíme, pridáme soľ, korenie, petržlenovú vňať, kapiu, vajcia. Tvarujeme do guľôčok alebo do rolky, ktorú po uvarení nakrájame na cca 1 cm kolieska. Varíme 35 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia