Jahňacia polievka
Jahňacia polievka
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistené, vykostené, umyté, osušené
jahňacie pliecko pokrájame
na malé kocky. Zelenú
fazuľku nakrájame na asi 4 cm kúsky a uvaríme ju
v mierne osolenej vode. Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky a takisto uvaríme
v mierne osolenej vode.
- Na panvici rozpustíme bravčovú masť, na ktorej opražíme
najemno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú
sladkú červenú papriku a miešame. Pridáme jahňacie mäso a prudko
opekáme z každej strany, kým na povrchu
nevznikne tenká kôra. Pridáme bobkové
listy, soľ, rascu, nadrobno pokrájaný cesnak
a miešame 1–2 minúty. Podlejeme malým množstvom horúceho domáceho jahňacieho vývaru z kostí a dusíme domäkka. Podľa potreby dolievame vývar.
- Keď je mäso mäkké, pridáme uvarené zemiaky a
fazuľku aj s vodou, v ktorej sa varili.
- Pridáme posekaný
kôpor, dochutíme citrónovou šťavou
a estragónovým octom. Polievku podávame s kyslou smotanou.
|