Jahňacia polievka

Jahňacia polievka

Autor receptu: redakcia

110 minút
príprava

Postup

  1. Očistené, vykostené, umyté, osušené jahňacie pliecko pokrájame na malé kocky. Zelenú fazuľku nakrájame na asi 4 cm kúsky a uvaríme ju v mierne osolenej vode. Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky a takisto uvaríme v mierne osolenej vode.
  2. Na panvici rozpustíme bravčovú masť, na ktorej opražíme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú sladkú červenú papriku a miešame. Pridáme jahňacie mäso a prudko opekáme z každej strany, kým na povrchu nevznikne tenká kôra. Pridáme bobkové listy, soľ, rascu, nadrobno pokrájaný cesnak a miešame 1–2 minúty. Podlejeme malým množstvom horúceho domáceho jahňacieho vývaru z kostí a dusíme domäkka. Podľa potreby dolievame vývar.
  3. Keď je mäso mäkké, pridáme uvarené zemiaky a fazuľku aj s vodou, v ktorej sa varili.
  4. Pridáme posekaný kôpor, dochutíme citrónovou šťavou a estragónovým octom. Polievku podávame s kyslou smotanou.