Jahňacie mäso
Jahňací hrebienok s hráškovým pyré s mätou
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso očistíme, osušíme, osolíme, okoreníme
a dáme marinovať do oleja, kde sme pridali
jemne roztlačené strúčiky cesnaku a tymian.
Mäso by malo byť v oleji ponorené a necháme
ho odležať aspoň cez noc a lepšie je aj dlhšie.
- Hráškové pyré s mätou: Na rozpustené maslo
dáme krátko osmažiť nakrájanú šalotku, pridáme hrášok, osolíme a krátko orestujeme.
Odstavíme a rozmixujeme s čerstvými mätovými lístkami na hustejšie pyré.
- V oleji, v ktorom sa mäso marinovalo, ho
vcelku orestujeme na panvici, aby sa zatiahlo.
Potom ho vložíme do ohňovzdornej nádoby a
podlejeme výpekom. Prikryjeme alobalom
a vložíme do rúry na 180 stupňov na 7 minút.
Mäso necháme odležať a až potom nakrájame
– malo by byť vnútri ružové. Podávame s mätovým hráškovým pyré ozdobeným mätovými listami.
|