Jablková bábovka
Jablková bábovka s jablkovou polevou
Autor receptu: helena10
Chutí s kávou, mliekom i čajom. Recept na bábovku je vhodný pre začiatočníkov. Do polevy som použila domáce sladké jablkové pyré.
Postup
- Recept je hrnčekový. Použila som hrnček s objemom 2 dl.
- Zmiešala som ručne metličkou všetky suroviny na cesto - okrem jabĺk. Očistené nastrúhané jablká pridávam ako posledné. Pridala som ešte trošku mlieka, lebo zmes bola až príliš tuhá. Vymiešanú zmes vylejem do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 40 minút. Pečte podľa svojej rúry. Skontrolovala som špajľou. Nechám vychladnúť.
- Zatiaľ si pripravím jablkovú polevu. Vodu rozdelím na polovice. Jednu polovicu nechám zovrieť za stáleho miešania v kastróliku s jablkovým sladkým pyré. Cukor som do polevy nedávala, lebo pyré mám dosť sladké a husté, robené z jablk aj so šupkou. Prilejem druhú polovicu vody vymiešanú s malinovým pudingom. Miešam a spolu krátko povarím do zhustnutia. (Podľa vlastnej potreby si konzistenciu upravíte priliatím vody alebo pridaním pyré.) Odstavím, nech trochu vychladne.
- Časťou polevy som poliala vrch vychladnutej bábovky, ktorú som predtým vyklopila na tanier. Ostatnú polevu sme si každý dávkovali k nakrájanej bábovke na tanier. Chutilo nám to veľmi. Mne s bielou kávou.