Jablková bábovka

Jablková bábovka s jablkovou polevou

Autor receptu: helena10

Chutí s kávou, mliekom i čajom. Recept na bábovku je vhodný pre začiatočníkov. Do polevy som použila domáce sladké jablkové pyré.

Suroviny

Postup

  1. Recept je hrnčekový. Použila som hrnček s objemom 2 dl.
  2. Zmiešala som ručne metličkou všetky suroviny na cesto - okrem jabĺk. Očistené nastrúhané jablká pridávam ako posledné. Pridala som ešte trošku mlieka, lebo zmes bola až príliš tuhá. Vymiešanú zmes vylejem do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 40 minút. Pečte podľa svojej rúry. Skontrolovala som špajľou. Nechám vychladnúť.
  3. Zatiaľ si pripravím jablkovú polevu. Vodu rozdelím na polovice. Jednu polovicu nechám zovrieť za stáleho miešania v kastróliku s jablkovým sladkým pyré. Cukor som do polevy nedávala, lebo pyré mám dosť sladké a husté, robené z jablk aj so šupkou. Prilejem druhú polovicu vody vymiešanú s malinovým pudingom. Miešam a spolu krátko povarím do zhustnutia. (Podľa vlastnej potreby si konzistenciu upravíte priliatím vody alebo pridaním pyré.) Odstavím, nech trochu vychladne.
  4. Časťou polevy som poliala vrch vychladnutej bábovky, ktorú som predtým vyklopila na tanier. Ostatnú polevu sme si každý dávkovali k nakrájanej bábovke na tanier. Chutilo nám to veľmi. Mne s bielou kávou.