Hustá strukovinová polievka

Autor receptu: mirkajan

Tento recept pochádza z časopisu Apetit, ale je upravený podľa našej chuti. Inak je to tip na rýchlu a sýtu večeru.

8-10
porcií
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci na oleji necháme speniť nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom pridáme nadrobno pokrájanú feferónku a cesnak, chvíľu opražíme.
  2. Potom pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, petržlen, na drobno pokrájaný zeler a malé kocky pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme Solčanku alebo Dobrotu podľa chuti, necháme zovrieť. Po zovretí pridáme konzervu krájaných lúpaných paradajok a všetko spolu necháme variť 20 minút.
  3. Keď je zelenina mäkká, pridáme scedené a prepláchnuté červené a biele fazule s cícerom, necháme variť ešte asi 5-10 minút. Potom časť zeleniny s trochou vývaru odoberieme (asi 1/3), rozmixujeme ponorným mixérom a vzniknutú kašu vrátime do polievky, čím ju zahustíme. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
  4. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom a dochutíme citrónovou šťavou, každý podľa svojej chuti. Dobrú chuť!