Hustá strukovinová polievka
Autor receptu: mirkajan
Tento recept pochádza z časopisu Apetit, ale je upravený podľa našej chuti. Inak je to tip
na rýchlu a sýtu večeru.
8-10 porcií |
10 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci na oleji necháme speniť nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom pridáme nadrobno pokrájanú feferónku a cesnak, chvíľu opražíme.
- Potom pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, petržlen, na drobno pokrájaný zeler a malé kocky pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme Solčanku alebo Dobrotu podľa chuti, necháme zovrieť. Po zovretí pridáme konzervu krájaných lúpaných paradajok a všetko spolu necháme variť 20 minút.
- Keď je zelenina mäkká, pridáme scedené a prepláchnuté červené a biele fazule s cícerom, necháme variť ešte asi 5-10 minút. Potom časť zeleniny s trochou vývaru odoberieme (asi 1/3), rozmixujeme ponorným mixérom a vzniknutú kašu vrátime do polievky, čím ju zahustíme. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
- Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom a dochutíme citrónovou šťavou, každý podľa svojej chuti. Dobrú chuť!