Hustá gulášová polievka z mletého mäsa fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Keď mám viac mletého mäsa a nechce sa mi nejako špeciálne robiť tak si robím guľášovú polievku s pečivom. Toho keď si dám plnú Zobraziť celý popisKeď mám viac mletého mäsa a nechce sa mi nejako špeciálne robiť tak si robím guľášovú polievku s pečivom. Toho keď si dám plnú misku a tri rožky k tomu mám dosť.Nemusím nič iné variť. Polievka mi však nesmie chýbať ani deň pre mňa je to základ. Toto som varil v 5 litrovom hrnci.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg mix |
|
7-9 ks stredné veľké |
|
1,5 l |
|
2 PL mletá |
|
1 PL |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
|
|
4 PL |
|
2 ks stredne veľká |
|
1 ks čerstvá |
|
1 ks |
|
6 strúčikov |
|
Postup
-
1
Deň vopred so si urobil vývar s orezov s hovädziny. Ráno som mleté mleté mäso zamiešal s majoránom, rascou, paprikou mletou, mletým čiernym korením a osolil. Cesnak som nasekal na malé kúsky a tiež tam primiešal. Takto zmiešané som nechal postať dve hodiny.
-
2
Po dvoch hodinách so nakrájal cibule a orestoval na kašu.
-
3
Do cibule som vložil zarobené mäso ktoré postalo v chlade chvíľu ho podusil pozor nesmie prihorieť je to ochutené tak aby to nezhorklo a zalial vývarom ktorý som deň vopred zarobil a do neho nakrájal mrkvu a petržlen. A dal som to variť.
-
4
Zatiaľ som si očistil zemiaky a pokrajal, ktoré dám do polievky.
-
5
Tieto zemiaky dám až tak po 15 minútach varenia mäsa a po ich pridaní to ešte povarím asi 15 minút okoštujem zemiak. Keď je zemiak uvarený ešte dochutím soľou a majoránom odstavím zo sporáka a ide sa papkať. Dobrú chuť aj Vám prajem.
Drahý priateľu musím Ťa pochváliť lebo aj ja takú robím. Dá sa povedať, že v podstate identickú čo sa týka zloženia surovín. Je to výborná rýchlovka. Akurát neviem či si zabudol alebo nedávaš cesnak. Ja bez cesnaku ani ránu. Máš u mňa 5*. Pekný deň Ti prajem.