Husacie prsia v kôrke na šípkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prsia narežeme, strúhanku zmiešame s tymianom, rozmarínom, so soľou a s korením, obalíme v nej prsia, vložíme ich do rozšľahaného vajíčka, potom do múky a opäť do strúhanky.
  2. Prsia opečieme na rozpálenej masti z oboch strán a dáme piecť do rúry na asi 10 minút, rozkrájame a podávame.
  3. Krémové zemiaky: cibuľku nakrájanú na kocky urestujeme na masle, pridáme cesnak, nastrúhané zemiaky, kurkumu a smotanu. Povaríme, kým nevzniknú krémové zemiačiky.
  4. Šípkový demi glace: Všetko okrem medu a vína upečieme na plechu dohneda, dáme variť, pridáme víno, med, soľ, korenie a uvaríme na minime, potom scedíme.
  5. Do hrnca dáme šípkový džem, podlejeme asi 200 ml demi glace a varíme, kým nedostaneme krémovú konzistenciu. Zvyšok demi glace môžeme použiť na prípravu hnedých omáčok.