Husacie prsia so zemiakovou plnkou na špenátovom pyré

Richard Noskovič
šéfkuchár Grand Restaurant na Donovaloch, 6. novembra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Husacie prsia so zemiakovou plnkou na špenátovom pyréFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 min
príprava

Suroviny

800 g
500 ml
100 g (do plnky)
100 g
1 ks menšia
1 ks
20 g
100 g sezónne čerstvé
100 g
100 ml
4 zrnká
Špenátové pyré:
400 g listový
100 ml
2 strúčiky
1 ks menšia
 (alebo voda)
50 g
Príloha:
4 ks rovnako veľké
1 vetvička
2 strúčiky
100 g
100 ml
100 ml
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené zemiaky postrúhame, vyžmýkame vodu, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bezlepkovú múku, cibuľu upraženú na masti s nakrájanými srdcami. Všetko premiešame. Husacie prsia umyjeme, očistíme od kože a tuku, vysušíme, urobíme dieru a naplníme pripravenou zemiakovou plnkou a zabalíme do bravčovej sieťky, osolíme, opečieme na panvici a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 15 minút. Prsia vyberieme, zakryjeme alobalom a necháme asi 10 minút odležať.

  2. 2

    Pripravíme sladkokyslý nálev z vody, cukru, octu, zo soli a z nového korenia. Všetko zmiešame spolu, privedieme do varu a varíme asi 10 minút. Umyté vysušené hríby zalejeme horúcim nálevom, zakryjeme a necháme odstáť.

  3. 3

    Špenátové pyré: Cibuľu s cesnakom očistíme a nakrájame nadrobno. Do kastróla nalejeme olej, zohrejeme a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom, restujeme asi 3 minúty, pridáme umyté a nakrájané špenátové listy, osolíme a restujeme, jemne podlejeme vývarom alebo vodou, povaríme a vymixujeme na hladké pyré, ktoré zjemníme maslom.

  4. 4

    Príloha: Zemiaky vykrojíme do tvaru valčeka, urestujeme na masle s cesnakom a tymianom, zalejeme vývarom a smotanou a pečieme v rúre pri teplote 180 °C domäkka asi 45 minút.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist