Husacie prsia s dijonskou penou a šúľancami

Boris Dudík
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
Husacie prsia s dijonskou penou a šúľancami
Foto: Ivan Majerský

Suroviny

4 ks (bez kosti)
3 PL
2 PL
2 PL
(z 1 menšieho pomaranča)
250 ml
1 ks (smetafix)
100 g
1 PL
Na šúľance:
700 g
300 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji urestujeme horčice, semienka a med. Restujeme asi 5 minút, aby sa zbavili kyslosti. Nakoniec pridáme pomarančovú šťavu a odstavíme.

  2. 2

    Šľahačku vyšľaháme so stužovačom na pevnú konzistenciu.

  3. 3

    Z vopred uvarených zemiakov v šupe, očistených a prelisovaných, pripravíme cesto z múky, vajca a soli. Tuhšie cesto formujeme na hrubšie šúľance, ktoré vyvárame v osolenej vriacej vode asi 5 minút.

  4. 4

    Osolené a okorenené husacie prsia grilujeme z každej strany asi 5 minút.

  5. 5

    Vyvarené šúľance opečieme na rozpálenom masle. Urestovanú horčicu zľahka premiešame so šľahačkou. Husacie prsia nakrájame na plátky a servírujeme

Recept je zaradený do kategórií:
Husacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Jesenné, Grilované

Diskusia k receptu