Husacie prsia s dijonskou penou a šúľancami
Boris Dudík
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
Foto: Ivan Majerský
Suroviny
4 ks (bez kosti) |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 (z 1 menšieho pomaranča) |
|
|
|
|
|
|
|
250 ml |
|
1 ks (smetafix) |
|
100 g |
|
1 PL |
|
Na šúľance: | |
700 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Na oleji urestujeme horčice, semienka a med. Restujeme asi 5 minút, aby sa zbavili kyslosti. Nakoniec pridáme pomarančovú šťavu a odstavíme.
- 2
Šľahačku vyšľaháme so stužovačom na pevnú konzistenciu.
- 3
Z vopred uvarených zemiakov v šupe, očistených a prelisovaných, pripravíme cesto z múky, vajca a soli. Tuhšie cesto formujeme na hrubšie šúľance, ktoré vyvárame v osolenej vriacej vode asi 5 minút.
- 4
Osolené a okorenené husacie prsia grilujeme z každej strany asi 5 minút.
- 5
Vyvarené šúľance opečieme na rozpálenom masle. Urestovanú horčicu zľahka premiešame so šľahačkou. Husacie prsia nakrájame na plátky a servírujeme
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu