Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme na 2–3 minúty variť so soľou do 0,225 l vody. Odstavíme na 15 minút zakryté v hrnci a necháme vychladnúť.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak a čili, pridáme huby, osolíme, okoreníme a dusíme do odparenia tekutiny. Na záver pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Zmes necháme vychladnúť a pridáme nasekané bylinky, nastrúhaný parmezán a vajce. Preamiešame, dochutíme a primiešame vychladnutú pohánku. Vytvarujeme burgery a dáme stuhnúť.
  4. Paradajky nakrájame na kocky a na oleji ich podusíme s trochou cukru, soli a korenia. Použijeme ich vychladené ako paradajkový dresing. Neskôr opečieme na oleji hubové burgery z obidvoch strán do zlata. Podávame v opečenej žemli s paradajkovým dresingom. Vhodnou prílohou sú tzaziky, ktoré pripravíme zmiešaním všetkých surovín a schladením.