Hubová polievka s mäsom

Autor receptu: denyany

Rýchla, voňavá a chutná polievočka. Aj keď nie sme polievkoví, túto robievam pomerne často. Vymyslela som si ju, keď som nevedela, čo narýchlo uvariť.

Postup

  1. Šampiňóny (alebo iné huby, ja používam aj z mrazničky) očistíme a nakrájame, tak isto kuracie prsia(ja ich krájam na rezančeky), očistíme si aj koreňovú zeleninu a túto môžme nakrájať alebo nechať vcelku.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme prsia a necháme zatiahnuť.
  3. Keď prsia zbelejú, poprášime červenou paprikou, zalejeme vodou. Pridáme huby, koreňovú zeleninu, zelenú papriku a koreniny okrem bazalky a oregana.. Posolíme.
  4. Varíme, kým všetko nie je mäkké, čo netrvá dlho.
  5. Medzitým si uvaríme cestovinu.
  6. Keď sú všetky zložky polievky mäkké podľa nášho gusta, dochutíme a tesne pred odstavením sem pretlačíme jeden strúčik cesnaku, pridáme bazalku a oregano.
  7. Polievku podávame s uvarenou cestovinou. Dobrú chuť!
  8. Pomer surovín si môžete upraviť, poprípade niečo vynechať alebo pridať.