Hubová polievka s mäsom
Autor receptu: denyany
Rýchla, voňavá a chutná polievočka. Aj keď nie sme polievkoví, túto robievam pomerne často. Vymyslela som si ju, keď som nevedela, čo narýchlo uvariť.
Postup
- Šampiňóny (alebo iné huby, ja používam aj z mrazničky) očistíme a nakrájame, tak isto kuracie prsia(ja ich krájam na rezančeky), očistíme si aj koreňovú zeleninu a túto môžme nakrájať alebo nechať vcelku.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme prsia a necháme zatiahnuť.
- Keď prsia zbelejú, poprášime červenou paprikou, zalejeme vodou. Pridáme huby, koreňovú zeleninu, zelenú papriku a koreniny okrem bazalky a oregana.. Posolíme.
- Varíme, kým všetko nie je mäkké, čo netrvá dlho.
- Medzitým si uvaríme cestovinu.
- Keď sú všetky zložky polievky mäkké podľa nášho gusta, dochutíme a tesne pred odstavením sem pretlačíme jeden strúčik cesnaku, pridáme bazalku a oregano.
- Polievku podávame s uvarenou cestovinou. Dobrú chuť!
- Pomer surovín si môžete upraviť, poprípade niečo vynechať alebo pridať.