Hubová nátierka

Hubová nátierka s paradajkovou bagetou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Cesto na paradajkové bagety: V 300 ml vody rozpustíme kocku droždia. Od oleja odkvapkané sušené paradajky rozmixujeme na pyré. Do nádoby dáme 500 g múky, soľ, trocha oleja z odkvapkaných paradajok, rozmixované paradajky a rozpustené droždie s vodou. Všetko dobre vymiešame, cesto by malo byť relatívne riedke. Necháme prikryté odstáť 45 minút. Potom primiešame postupne zvyšok múky a cesto premiesime. Nesmie sa lepiť, ale ani nesmie byť tuhé.
  2. Potom cesto prerežeme na polovicu a vyformujeme dve bagety, ktoré necháme ďalších 45 minút na teplom mieste odstáť. Nakoniec narežeme na povrchu a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 30 minút.
  3. Nátierka: Šampiňóny a cesnak očistíme a nakrájame na plátky. V panvici rozohrejeme olivový olej, necháme rozpáliť a spolu orestujeme. Sušené hríby zomelieme v mixéri na prach. Nakrájané šampiňóny ochutíme hríbovým prachom, soľou a korením, pridáme citrónovú šťavu a majorán. Huby vložíme do mixéra, pridáme creme fraiche, olivový olej a petržlenovú vňať a jemne premixujeme.
  4. Vychladenú upečenú bagetu nakrájame na plátky a na rošte pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi sedem minút. Podávame k hubovej nátierke.