Štrúdľa
Štrúdľa

Hruškovo-orechová štrúdľa v pudingovom kréme

Martin Korbelič
executive chef hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 5. októbra 2017
Hruškovo-orechová štrúdľa v pudingovom kréme
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Ťahané cesto:
250 g
125 ml
60 ml
10 ml
Plnka:
200 g
50 g
20 g
30 g
80 g
1/2 ČL
1 ks
50 g
Puding:
50 g
50 g
1 ks
1 bal
150 ml
40 g
1 struk
20 ml




Postup

  1. 1

    Cesto: Zmiešame všetky ingrediencie a vytvoríme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme odstáť pol hodiny, potom natiahneme na pomúčený obrus a plníme plnkou.

  2. 2

    Plnka: Hrušky nakrájame na tenké plátky, zmiešame s cukrom, orechmi, namočenými hrozienkami, nasucho opraženou strúhankou a so škoricou. Zamiešame a plníme do vytiahnutého cesta, polejeme roztopeným maslom. Cesto potom zrolujeme a potrieme rozšľahaným žĺtkom.

  3. 3

    Puding: Z mlieka, cukru, vanilkového pudingového prášku, zo struku čerstvej vanilky a z rumu spravíme hustejší puding, necháme ho vychladnúť a primiešame jogurt, jemný tvaroh a trošku limetkovej šťavy. Dezert podávame aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia