Hruškovo-orechová štrúdľa v pudingovom kréme
Martin Korbelič
executive chef hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 5. októbra 2017
executive chef hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 5. októbra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Ťahané cesto: | |
250 g |
|
125 ml |
|
60 ml |
|
10 ml |
|
|
|
Plnka: | |
200 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
30 g |
|
80 g |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Puding: | |
50 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 bal |
|
150 ml |
|
40 g |
|
1 struk |
|
20 ml |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Zmiešame všetky ingrediencie a vytvoríme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme odstáť pol hodiny, potom natiahneme na pomúčený obrus a plníme plnkou.
- 2
Plnka: Hrušky nakrájame na tenké plátky, zmiešame s cukrom, orechmi, namočenými hrozienkami, nasucho opraženou strúhankou a so škoricou. Zamiešame a plníme do vytiahnutého cesta, polejeme roztopeným maslom. Cesto potom zrolujeme a potrieme rozšľahaným žĺtkom.
- 3
Puding: Z mlieka, cukru, vanilkového pudingového prášku, zo struku čerstvej vanilky a z rumu spravíme hustejší puding, necháme ho vychladnúť a primiešame jogurt, jemný tvaroh a trošku limetkovej šťavy. Dezert podávame aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Tiež Štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu