Štrúdľa

Hruškovo-orechová štrúdľa v pudingovom kréme

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zmiešame všetky ingrediencie a vytvoríme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme odstáť pol hodiny, potom natiahneme na pomúčený obrus a plníme plnkou.
  2. Plnka: Hrušky nakrájame na tenké plátky, zmiešame s cukrom, orechmi, namočenými hrozienkami, nasucho opraženou strúhankou a so škoricou. Zamiešame a plníme do vytiahnutého cesta, polejeme roztopeným maslom. Cesto potom zrolujeme a potrieme rozšľahaným žĺtkom.
  3. Puding: Z mlieka, cukru, vanilkového pudingového prášku, zo struku čerstvej vanilky a z rumu spravíme hustejší puding, necháme ho vychladnúť a primiešame jogurt, jemný tvaroh a trošku limetkovej šťavy. Dezert podávame aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny.