Hríbový perkelt s tirolskou knedľou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
60 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Slaninku nakrájame na malé kocky a opečieme ju na panvici. Do opečenej slaninky pridáme najemno nakrájanú cibuľku a všetko spolu orestujeme. Do orestovanej cibuľky a slaniny pridáme zmes húb, nakrájaných na väčšie kúsky. Pridáme soľ, korenie a rozmarín. Všetko spolu dusíme aspoň 10 minút a podlejeme to smotanou na varenie, podľa potreby zahustíme solamylom. Počas varenia pridáme ešte blanšírované paradajky, nakrájané na malé kocky. Všetko povaríme 10 minút.
- Hriankový chlieb nakrájaný na kocky dáme do misky. Na panvici orestujeme slaninu a cibuľu. Hotovú zmes vylejeme do nakrájaného chleba. Pridáme soľ, petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak. Pridáme päť vaječných žĺtkov. Podľa potreby prilejeme trochu mlieka. V druhej nádobe vyšľaháme sneh z bielkov, ktorý zmiešame s hmotou a zľahka premiešame. Takto pripravené cesto tvarujeme do tvaru guľôčok alebo do tvaru valčeka. Varíme ich v pare asi 20 minút.
|