Hríbový perkelt s tirolskou knedľou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Slaninku nakrájame na malé kocky a opečieme ju na panvici. Do opečenej slaninky pridáme najemno nakrájanú cibuľku a všetko spolu orestujeme. Do orestovanej cibuľky a slaniny pridáme zmes húb, nakrájaných na väčšie kúsky. Pridáme soľ, korenie a rozmarín. Všetko spolu dusíme aspoň 10 minút a podlejeme to smotanou na varenie, podľa potreby zahustíme solamylom. Počas varenia pridáme ešte blanšírované paradajky, nakrájané na malé kocky. Všetko povaríme 10 minút.
  2. Hriankový chlieb nakrájaný na kocky dáme do misky. Na panvici orestujeme slaninu a cibuľu. Hotovú zmes vylejeme do nakrájaného chleba. Pridáme soľ, petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak. Pridáme päť vaječných žĺtkov. Podľa potreby prilejeme trochu mlieka. V druhej nádobe vyšľaháme sneh z bielkov, ktorý zmiešame s hmotou a zľahka premiešame. Takto pripravené cesto tvarujeme do tvaru guľôčok alebo do tvaru valčeka. Varíme ich v pare asi 20 minút.