Recept pre @letisia :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Mäso: | |
1000 g alebo zadné |
|
2 g |
|
1 g |
|
Na omáčku: | |
20 ml |
|
70 g |
|
50 g |
|
500 ml |
|
200 ml |
|
100 g alebo medové pláty |
|
2 KL |
|
5 KL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na pláty, trocha vyklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na rozpálenom oleji.
- 2
Keď je mäso opečené, do výpeku pridáme cibuľu, slaninu, trocha orestujeme a potom vlejeme vývar a víno. Varíme 5min. Do omáčky pridáme mäso a dusíme. Okolo 40min.
- 3
Zatiaľ si nastrúhame perník alebo medové pláty.
- 4
Keď je mäso hotové, vyberieme. Omáčku zahustíme nastrúhaným perníkom, pridáme med, džem, citrón, ktorý sme ošúpali a nakrájali na kolieska a varíme ešte 10 minút.
- 5
Podávame tak, že na tanier položíme prílohu, mäso, a mäso polejeme omáčkou, ozdobíme zeleninou a ešte teplé podávame.
- 6
Môžeme podávať pečenými zemiakmi, ktoré k tomuto jedlu sa hodia výborne....
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
. žiadny nekúp, sú drahé, a je do nich pridaná chémia....radšej si sprav, ak máš čas :)