Hovädzie stehno so sladkou omáčkou

kucharronald - bez fotkykucharronald, 29. mája 2011

Recept pre @letisia :)

8-9
porcií
20 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mäso:
1000 g alebo zadné
2 g
1 g
Na omáčku:
20 ml
70 g
50 g
500 ml
200 ml
100 g alebo medové pláty
2 KL
5 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na pláty, trocha vyklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na rozpálenom oleji.

  2. 2

    Keď je mäso opečené, do výpeku pridáme cibuľu, slaninu, trocha orestujeme a potom vlejeme vývar a víno. Varíme 5min. Do omáčky pridáme mäso a dusíme. Okolo 40min.

  3. 3

    Zatiaľ si nastrúhame perník alebo medové pláty.

  4. 4

    Keď je mäso hotové, vyberieme. Omáčku zahustíme nastrúhaným perníkom, pridáme med, džem, citrón, ktorý sme ošúpali a nakrájali na kolieska a varíme ešte 10 minút.

  5. 5

    Podávame tak, že na tanier položíme prílohu, mäso, a mäso polejeme omáčkou, ozdobíme zeleninou a ešte teplé podávame.

  6. 6

    Môžeme podávať pečenými zemiakmi, ktoré k tomuto jedlu sa hodia výborne....

Diskusia k receptu

letisia
Vyskúšam aj s perníkom, aj s medovými plátmi. Moja dcéra chodila na hotelku, ale takýto recept tam nerobili :-)