Hovädzie stehno so sladkou omáčkou

Autor receptu: kucharronald

Recept pre @letisia :)

8-9
porcií
20 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na pláty, trocha vyklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na rozpálenom oleji.
  2. Keď je mäso opečené, do výpeku pridáme cibuľu, slaninu, trocha orestujeme a potom vlejeme vývar a víno. Varíme 5min. Do omáčky pridáme mäso a dusíme. Okolo 40min.
  3. Zatiaľ si nastrúhame perník alebo medové pláty.
  4. Keď je mäso hotové, vyberieme. Omáčku zahustíme nastrúhaným perníkom, pridáme med, džem, citrón, ktorý sme ošúpali a nakrájali na kolieska a varíme ešte 10 minút.
  5. Podávame tak, že na tanier položíme prílohu, mäso, a mäso polejeme omáčkou, ozdobíme zeleninou a ešte teplé podávame.
  6. Môžeme podávať pečenými zemiakmi, ktoré k tomuto jedlu sa hodia výborne....