Hovädzie stehno so sladkou omáčkou
Autor receptu: kucharronald
Recept pre @letisia :)
8-9 porcií |
20 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na pláty, trocha vyklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na rozpálenom oleji.
- Keď je mäso opečené, do výpeku pridáme cibuľu, slaninu, trocha orestujeme a potom vlejeme vývar a víno. Varíme 5min. Do omáčky pridáme mäso a dusíme. Okolo 40min.
- Zatiaľ si nastrúhame perník alebo medové pláty.
- Keď je mäso hotové, vyberieme. Omáčku zahustíme nastrúhaným perníkom, pridáme med, džem, citrón, ktorý sme ošúpali a nakrájali na kolieska a varíme ešte 10 minút.
- Podávame tak, že na tanier položíme prílohu, mäso, a mäso polejeme omáčkou, ozdobíme zeleninou a ešte teplé podávame.
- Môžeme podávať pečenými zemiakmi, ktoré k tomuto jedlu sa hodia výborne....