Hovädzie mäso

Hovädzia roštenka v paradajkách (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed z hovädzieho mäsa s paradajkovou šťavou.

3
porcie
60 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädziu roštenku som umyla a osušila kuchynským papierom.
  2. Nakrájala som ju na hrubšie kusy. Neklepala som ju.
  3. Na horúcej masti som sprudka zatiahla mäso z oboch strán.
  4. Mäso som vybrala na tanier a ďalej som nepokračovala s prípravou mäsa s výpekom. Použila som ho na prípravu fašírky.
  5. Na rajnicu som dala rozohriať olej a maslo.
  6. Pridala som nakrájanú cibuľu.
  7. Ešte ku sklovitej cibuli som pridala mäso a spolu som opekala pokiaľ sa cibuľa neopiekla do zlatova.
  8. Pridala som mletú červenú papriku, pomiešala.
  9. Zaliala som mäso horúcim slepačím vývarom.
  10. Osolila, okorenila
  11. Pridala som bobkový list, klinčeky, nové korenie.
  12. Doliala som ešte zbytok vývaru a pod pokrievkou som dusila, pokiaľ nebolo mäso mäkké.
  13. Pridala som paradajkovú šťavu. Teraz mám takú hustú ako pretlak. Pomiešala som všetko a ešte chvíľu podusila
  14. Napokon som mäso dochutila cukrom, škoricou, vínom a citrónovou šťavou.
  15. Hotové jedlo som podávala so žemľovou knedľou. Prajem vám dobrú chuť.