Hovädzie mäso
Hovädzia roštenka v paradajkách (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa s paradajkovou šťavou.
3 porcie |
60 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädziu roštenku som umyla a osušila kuchynským papierom.
- Nakrájala som ju na hrubšie kusy. Neklepala som ju.
- Na horúcej masti som sprudka zatiahla mäso z oboch strán.
- Mäso som vybrala na tanier a ďalej som nepokračovala s prípravou mäsa s výpekom. Použila som ho na prípravu fašírky.
- Na rajnicu som dala rozohriať olej a maslo.
- Pridala som nakrájanú cibuľu.
- Ešte ku sklovitej cibuli som pridala mäso a spolu som opekala pokiaľ sa cibuľa neopiekla do zlatova.
- Pridala som mletú červenú papriku, pomiešala.
- Zaliala som mäso horúcim slepačím vývarom.
- Osolila, okorenila
- Pridala som bobkový list, klinčeky, nové korenie.
- Doliala som ešte zbytok vývaru a pod pokrievkou som dusila, pokiaľ nebolo mäso mäkké.
- Pridala som paradajkovú šťavu. Teraz mám takú hustú ako pretlak. Pomiešala som všetko a ešte chvíľu podusila
- Napokon som mäso dochutila cukrom, škoricou, vínom a citrónovou šťavou.
- Hotové jedlo som podávala so žemľovou knedľou.
Prajem vám dobrú chuť.