Hovädzie mäso

Hovädzí stroganov (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Kúsok dobrého mäsa, zopár ingrediencií a máte výborne jedlo na stole.

4
porcie
25 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny na stroganov. Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky, ktoré pokrájame na tenké pásiky.
  2. Pokrájané mäso osolíme, okoreníme, posypeme hladkou múkou a dobre premiešame. Olej rozpálime, pridáme pokrájané mäso a za občasného miešania ho opečieme z každej strany. Cibuľu očistíme pokrájame na drobno a orestujeme na oleji do sklovita.
  3. Orestovanú cibuľu pridáme k mäsu a podlejeme trochou vývaru. Dusíme pod pokrievkou na miernom plameni za občasného miešania a podlievania vývarom domäkka.
  4. Pred dovarením pridáme horčicu, paradajkový pretlak, krátko povaríme. Nakoniec podlejeme smotanou a necháme prejsť varom, dochutíme soľou podľa seba. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo knedľou. U mňa dnes domáca knedľa, ktorú si vždy pripravím v predstihu. Dobrú chuť.