Hovädzí jazyk s chrenovou penou

Autor receptu: redakcia

40
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180/170 °C

Postup

  1. Koreňovú zeleninu – mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu – očistíme a dáme do hrnca, okrem jednej cibule, ktorú odložíme na čipsy. Aj hovädzí jazyk vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list a dáme variť na sporák domäkka. Po uvarení necháme vychladnúť a krájame na tenké plátky.
  2. Chrenová pena: Najskôr odšťavíme citrón. Do hrnca dáme mlieko spolu s citrónovou šťavou a necháme ho zovrieť, potom pridáme chren a smotanu, osolíme, ocukríme. okoreníme, necháme zovrieť a dáme nabok na päť minút lúhovať. Potom zmes precedíme, pridáme napučanú želatínu, dáme do sifónovej ISI fľaše, pridáme dve bombičky a dáme do chladu.
  3. Jablkové pyré: Jablká uvaríme a rozmixujeme, podľa potreby pridáme cukor. Malé cibule dáme upiecť na 8 minút pri teplote 180 °C. Po upečení z nich povyberáme lupene.
  4. Cibuľové čipsy: Ošúpanú cibuľu nakrájame na tenké kolieska, ktoré potom vložíme do múky a vyprážame pri 170 °C, po vypražení ich hneď osolíme.