Strukovinová polievka
Strukovinová polievka

Harira - marocká polievka videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 27. novembra 2018

So zimou vždy spájam teplé polievky, ktoré super rozohrejú naše telo. Ale popritom táto marocká pochúťka je plná bielkovín a vitamínov, takže super na Zobraziť celý popisSo zimou vždy spájam teplé polievky, ktoré super rozohrejú naše telo. Ale popritom táto marocká pochúťka je plná bielkovín a vitamínov, takže super na podporu našej imunity.

4-6
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava
Harira - marocká polievka (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

2 konzervy
1 konzerva
1 konzerva
1 stonka
1 ks (nakrájaná na jemno)
2 PL (+ koriandrová)
1 PL
1/2 KL drvený
1/2 KL
 štipka
 štipka
2 ks
1 l (vriaca)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny potrebné na hariru.

    Harira - marocká polievka (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mixéri si zmixujeme paradajky so zelerom.

  3. 3

    V hrnci si opražíme cibuľu. Pridáme koreniny. Premiešame a pridáme 200 ml vriacej vody pomaličky za miešania. Necháme zvariť.

    Harira - marocká polievka (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mix paradajok a zeleru. Posolíme a pokoreníme. Tiež pridáme paradajkový pretlak, vňať a 600 ml vriacej vody. Premiešame. Necháme povariť okolo 20 minút.

    Harira - marocká polievka (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme šošovicu, cícer a rezance, ďalších 200ml vody a zvaríme. Necháme povariť toľko minút koľko potrebujú rezance. V šálke si zmiešame múku s vodou na zátrepku. V druhej šálke si vymiešame dva vajíčka. Zatrepeme polievku a zvaríme. Pomaly za neustáleho miešania pridáme vymiešané vajíčka. Odložíme. Prajem dobrú chuť.

    Harira - marocká polievka (videorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
Budu si ji muset nekdy uvarit, v Maroku si ji kvuli koriandru dat nemuzu :-( Co dat, ja ji ani ochutnat nemuzu! Slibuju si ji uvarit uz par let, obcas mi to nekdo takhle pripomene. Tak treba se nekdy dokopu.
chorvatka
Podla marockej kucharky francuzskeho vydania je v zaklade aj pokrajana mrkva a z korenin sa pridava i cervena paprika a arabska zmes Raz el Hanut. Je to vyborné jedlo, zohreje vdaka koreninam. Ja koriander cerstvy osobne nahradzam petrzlenovou vnatou a doplnujem ju ryzou, ale samozrejme vyskusam i s cestovinami; vdaka za recept, uz sa mi zbiehaju slinky.
silvia16
@Chorvatka (27.11.2018 20:49)
je to podobne vela receptom. Mojho manzela rodina robia takto. Ale niektore recepty pridavaju aj maso, ale moj manzel by to s masom nejedol.

tortilla
V Maroku je základom polievky Harira jahňacie alebo hovädzie mäso pokrájané na malé kocky. Počas jeho varenia sa postupne pridáva cícer a šošovica (majú rôznu dobu varenia) a posledné sú tenké slíže.