Halušky s vegánskou „bryndzou “ a „slaninou“
Vegan verzia nášho národného jedla :)
2
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Halušky: | |
300 g |
|
100 g |
|
1 KL |
|
Vegánska „bryndza“: | |
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Vegánska „slanina": | |
1/2 bal. |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
„Bryndza“: Všetky ingredience spolu na jemno rozmixujeme a necháme na noc odležať.
- 2
„Slanina“: Tofu nakrájame na kocky a na noc dáme marinovať do vývaru (alebo bujónu). Ráno tekutinu zlejeme a tofu opražíme na slnečnicovom oleji, kým chytí hnedú farbu.
- 3
Halušky: Pripravíme klasicky. Nastrúhame zemiaky, posolíme, vyžmýkame, postupne pridáme múku a nožom (alebo haluškárom) nahádžeme do vriacej osolenej vody. Varíme 3 minúty po tom, ako vyplávajú.
- 4
Najlepšie sú, kým sú halušky čerstvé a horúce. ?
Tiež halušky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
'Spomaľ trochu' nech aj my pomalejší máme čas reagovať.??
Recept uložený.?
Mne sa vždy páčili recepty z tejto stránky, tak som sa pred pár dňami pripojil a nejak priebežne nahadzujem nejaké, čo mám pofotené. O chvíľu sa to už ale spomalí. ?
A takto namarinované a opečené iba na slnečnicovom oleji (a trochu pripálené) chutí na nerozoznanie od slaniny. ?
Si ma riadne rozosmial,ze pripalene tofu chuti na nerozoznanie od slaniny....
:-)))))
Bez urazky ;)
Pozdravujem vsetkych! ;-)
Tak to vyskúšaj podľa toho, ako píšem a ako vidíš na fotke a dosmeješ sa. :)
Mne je jedno kto si / čo si. Ja hovorím na základe svojich skúseností a chuti. ?
Dakujem,neprosim si.... ;-)
Ja radsej tu slaninku utopenu v masti ;-)
Hm,no ale ked tak rozmyslam,ved halusky bez masti ani dole krkom nemozu zist.....ci? :-)
Majte pekny vecer priatelia! ;-)
No ale ved slanina sa imitovat neda... :-)
Slanina je slanina a tofu je tofu,treba to len spravne a priznane pomenovat a nieje s tym problem,ved kazdy podla svojej chuti varieva :-)
Vsetko dobre vam prajem! ;-)
Určite by to zmenilo chuť bryndze.
Navyše, čo sa týka vegetariánskych / vegánskych receptov, vždy kupujem iba surové (resp. surové a sušené/mrazené) potraviny. Nikdy žiadne polotovary a nikdy nič marinované, alebo podobne upravované. ?
Pokiaľ dáš do halušiek viac múky, ako zemiakov, tak nie. ?