Halušky

Halušky s vegánskou „bryndzou “ a „slaninou“

Autor receptu: crenai

Vegan verzia nášho národného jedla :)

2
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. „Bryndza“: Všetky ingredience spolu na jemno rozmixujeme a necháme na noc odležať.
  2. „Slanina“: Tofu nakrájame na kocky a na noc dáme marinovať do vývaru (alebo bujónu). Ráno tekutinu zlejeme a tofu opražíme na slnečnicovom oleji, kým chytí hnedú farbu.
  3. Halušky: Pripravíme klasicky. Nastrúhame zemiaky, posolíme, vyžmýkame, postupne pridáme múku a nožom (alebo haluškárom) nahádžeme do vriacej osolenej vody. Varíme 3 minúty po tom, ako vyplávajú.
  4. Najlepšie sú, kým sú halušky čerstvé a horúce. ?