Halušky
Halušky s vegánskou „bryndzou “ a „slaninou“
Autor receptu: crenai
Vegan verzia nášho národného jedla :)
2 porcie |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- „Bryndza“: Všetky ingredience spolu na jemno rozmixujeme a necháme na noc odležať.
- „Slanina“: Tofu nakrájame na kocky a na noc dáme marinovať do vývaru (alebo bujónu). Ráno tekutinu zlejeme a tofu opražíme na slnečnicovom oleji, kým chytí hnedú farbu.
- Halušky: Pripravíme klasicky. Nastrúhame zemiaky, posolíme, vyžmýkame, postupne pridáme múku a nožom (alebo haluškárom) nahádžeme do vriacej osolenej vody. Varíme 3 minúty po tom, ako vyplávajú.
- Najlepšie sú, kým sú halušky čerstvé a horúce. ?