Ryžové guľky
Ryžové guľky

Guľôčky z hnedej ryže a cukety s jogurtovou omáčkou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 3. decembra 2022. Komerčný recept.
Guľôčky z hnedej ryže a cukety s jogurtovou omáčkou
Foto: ryzasos

Jednoduchý vegetariánsky recept s hnedou ryžou SOS Brown a lahodným jogurtovým dipom. Ideálne ako predjedlo alebo snack.
Zdroj: Ryža SOS

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
1 ks
1/2 ks
2 ČL
3 vetvičky (čerstvá)
2 ks
Na dip:
500 g
2 vetvičky (čerstvý)
2 vetvičky (čerstvá)
z 1 citróna
2 PL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Cuketu umyte a na jemno nastrúhajte, osoľte, nechajte 1 hodinu odkvapkať a potom vyžmýkajte z cukety zvyšnú vodu.

  2. 2

    Ryžu uvarte podľa návodu na obale a zmiešajte ju s cuketou, vajíčkami, nakrájanou cibuľou, na jemno nasekaným koriandrom a karí.

  3. 3

    V hrnci zohrejte dostatok oleja, zo zmesi tvarujte guľôčky a vyprážajte. Keď zhnednú, vyberte ich z oleja.

  4. 4

    V miske si pripravte dip - jogurt zmiešajte s nastrúhanou citrónovou kôrou, bylinkami, olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.

  5. 5

    Guľôčky podávajte s dipom a dobrú chuť!

Diskusia k receptu