Grilovaný losos
Grilovaný losos

Grilovaný losos so špargľou, s cherry paradajky a kaparovým dipom

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 26. mája 2021
Grilovaný losos so špargľou, s cherry paradajky a kaparovým dipom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

1 kg (fileta)
1 kg
500 g (v strapcoch)
150 g
100 ml
200 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zelenú špargľu umyjeme a odkrojíme zo spodnej časti asi 2 centimetre. Keď je špargľa mladá a tenká, nemusíme ju ošúpať. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Cherry paradajky necháme v strapcoch, oddelíme časti po 5–6 kusov, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Filetu lososa nakrájame na 5 kusov, nasolíme a okoreníme.

  2. 2

    Všetko poukladáme na gril: špargľu, lososa aj cherry paradajky. Počas grilovania otáčame. Špargľu stačí grilovať 5 minút, aby bola chrumkavá, a cherry paradajky sú hotové za 3–4 minútky. Lososa opekáme z oboch strán asi 8 minút, podľa hrúbky.

  3. 3

    Kaparový dip: Kapary nasekáme nadrobno, dáme do misky, pridáme majonézu, kyslú smotanu, mleté čierne korenie a podľa potreby osolíme a dôkladne premiešame.

  4. 4

    Hotového lososa podávame s grilovanými cherry paradajkami, špargľou a s kaparovým dipom.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Letné, Grilované

Diskusia k receptu

chemik
Mám rád dipu větší objem, takže bych z ekonomických důvodů nasekal kaparové plody místo listových pupenů.