Grilovaný losos s mrkvovo-kokosovým pyré a hráškovými strukmi
Marek Bielčik
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 31. januára 2021
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 31. januára 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a nakrájame na 1 cm kúsky. Dáme variť spolu so soľou, s cukrom a kokosovým mliekom. Varíme asi hodinu na miernom ohni, kým sa mlieko neodparí a mrkva nie je takmer rozvarená. Rozmixujeme do hladka, dochutíme mletým čiernym korením a maslom.
- 2
Lososa očistíme, nakrájame na porcie, ktoré osolíme a okoreníme. Grilujeme na panvici alebo grile (najprv na strane s kožou) a dopečieme v rúre - podľa veľkosti porcie 8–12 minút.
- 3
Na rozpálený gril dáme pak choi, hráškové struky a huby. Grilujeme zhruba 4 minúty. Zastrekneme prepraženým maslom. Pridáme teriyaki omáčku a servírujeme.
Tiež grilovaný losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu