Hermelín s granátovým jablkom
Foto: siuuu
Rýchle, efektné a chutné jedlo, teda za predpokladu, že máte radi kombináciu syra a ovocia tak ako ja ;-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1/2 ks menšie |
|
1-2 ČL |
|
1/4 citróna |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo čierne korenie) |
|
2 ks čerstvé |
|
čerstvý (na ozdobu) |
|
Príloha: | |
nasucho opečený (alebo bageta) |
|
Postup
-
1
Syr nasucho opečieme z oboch strán na panvici. Môžete použiť kvôli efektu grilovaciu panvicu, ale stačí aj obyčajná. Ja som opekala podložený papierom na pečenie na liatinovej panvici.
- 2
Granátové jablko prekrojíme, nad miskou vytlačíme alebo "vybúchame" zrniečka, šťavu zachytíme. Šťavu spolu s cukrom a citrónovou šťavou zmiešame a zredukujeme na sirup. Plátky bagety alebo krajčeky chleba nasucho opečieme na panvici. Čerstvé figy umyjeme, osušíme a prekrojíme na štvrtiny.
- 3
Opečený syr dáme na tanier, na ktorom ho budeme podávať, prelejeme ho sirupom, navrch navrstvíme zrniečka granátového jablka, naaranžujeme na každý syr jednu čerstvú figu (teda štyri štvrtiny), ochutíme zľahka soľou a korením, dekorujeme čerstvým rozmarínom a podávame teplé s opečenou bagetou alebo chlebíkom.
Tiež grilovaný hermelín:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za milý komentár ... iba rada skúšam nové chute ;-)