Grilované rebierka s kukuricou a grilovanou zeleninou
šéfkuchár hotela Zochova chata, 20. mája 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Suroviny
2,5-3 kg chudé |
|
2-3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 ks stredne veľká |
|
5 ks predvarená |
|
2 ks stredne veľké |
|
6 ks |
|
5 ks |
|
1 ČL čerstvý nasekaný |
|
|
|
|
|
Marináda: | |
500 g |
|
1 PL čerstvý nastrúhaný |
|
150 g |
|
1-2 ks |
|
3 strúčiky |
|
4 PL |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
200 ml (100 %) |
|
200 ml (hotová) |
|
Postup
-
1
Rebierka odblaníme, poprekrajujeme podľa toho, aké máme veľké kusy – tak aby boli primerané na porcie. Rebierka uložíme do hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, soľ zalejeme vodou a varíme asi 50 minút. Rebierka tak zostanú šťavnaté.
- 2
Marináda: Zázvor, zeler, šalotku a cesnak nakrájame nadrobno. Do menšieho hrnca nalejeme olivový olej a pridáme nadrobno pokrájané suroviny. Pražíme asi 5 minút na miernom ohni. Potom pridáme džús, Pepsi Colu, med, kečup, hotovú barbeque omáčku, privedieme do varu a necháme prevrieť na miernom ohni asi 5 minút.
- 3
Rebierka po uvarení vyberieme na plech a ešte horúce prelejeme horúcou marinádou. Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín na chladné miesto.
- 4
Rebierka vyberieme z marinády, dáme na stredne rozpálený gril a z každej strany opekáme pod zakrytým grilom asi 15 minút. Pravidelne otáčame a potierame zvyšnou marinádou, až kým nie sú hotové.
- 5
Baklažán, cuketu, cibuľu nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé, kukuricu prepolíme a paradajky pokrájame na hrubšie asi 1,5– až 2–centimetrové kolieska. Takto pripravenú zeleninu posolíme, polejeme olejom, posypeme posekaným tymianom. Poukladáme na rozpálený gril, opekáme z oboch strán, kým nie je zelenina hotová.
Tiež grilované rebierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu