Grilované rebierka
Grilované rebierka

Grilované rebierka s kukuricou a grilovanou zeleninou

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 20. mája 2021
Grilované rebierka s kukuricou a grilovanou zeleninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií

Suroviny

2,5-3 kg chudé
2-3 ks
2 ks stredne veľká
5 ks predvarená
2 ks stredne veľké
6 ks
5 ks
1 ČL čerstvý nasekaný
Marináda:
500 g
1 PL čerstvý nastrúhaný
150 g
1-2 ks
3 strúčiky
4 PL
50 ml
100 ml
200 ml (100 %)
200 ml (hotová)




Postup

  1. 1

    Rebierka odblaníme, poprekrajujeme podľa toho, aké máme veľké kusy – tak aby boli primerané na porcie. Rebierka uložíme do hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, soľ zalejeme vodou a varíme asi 50 minút. Rebierka tak zostanú šťavnaté.

  2. 2

    Marináda: Zázvor, zeler, šalotku a cesnak nakrájame nadrobno. Do menšieho hrnca nalejeme olivový olej a pridáme nadrobno pokrájané suroviny. Pražíme asi 5 minút na miernom ohni. Potom pridáme džús, Pepsi Colu, med, kečup, hotovú barbeque omáčku, privedieme do varu a necháme prevrieť na miernom ohni asi 5 minút.

  3. 3

    Rebierka po uvarení vyberieme na plech a ešte horúce prelejeme horúcou marinádou. Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín na chladné miesto.

  4. 4

    Rebierka vyberieme z marinády, dáme na stredne rozpálený gril a z každej strany opekáme pod zakrytým grilom asi 15 minút. Pravidelne otáčame a potierame zvyšnou marinádou, až kým nie sú hotové.

  5. 5

    Baklažán, cuketu, cibuľu nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé, kukuricu prepolíme a paradajky pokrájame na hrubšie asi 1,5– až 2–centimetrové kolieska. Takto pripravenú zeleninu posolíme, polejeme olejom, posypeme posekaným tymianom. Poukladáme na rozpálený gril, opekáme z oboch strán, kým nie je zelenina hotová.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak len závidím ľuďom, ktorý takéto maškrtky môžu, tie rebierka priam kričia - vezmi si nás :))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia