Grilované jahňacie mäso

Grilované jahňacie kotlety s baby zemiakmi a mätovým dipom

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Marináda: Pretlačený cesnak, olivový olej, nasekané bylinky, soľ, korenie poriadne premiešame.
  2. Jahňacie kotlety očistíme a zbavíme tuku, aby zostalo čisté mäso. Nakrájame na 2 centimetre hrubé kúsky s kosťou. Polovicou marinády potrieme kotlety z oboch strán. Odložíme na polhodinku na chladné miesto.
  3. Baby zemiaky opláchneme, povaríme v osolenej vode 10 minút, vychladíme. Prepolíme na polovicu a v miske premiešame s druhou polovicou marinády. Dáme na stredne rozpálený gril a opekáme z oboch strán domäkka. Kotlety dáme na rozpálený gril a opekáme z oboch strán 4–5 minút.
  4. Mätový dip: Mätu nasekáme nadrobno, pridáme citrónovú šťavu, tvaroh, kyslú smotanu a dôkladne premiešame. Podávame ku grilovaným kotletám a zemiakom.