Grilované jahňacie mäso
Grilované jahňacie kotlety s baby zemiakmi a mätovým dipom
Autor receptu: redakcia
Postup- Marináda: Pretlačený cesnak, olivový olej, nasekané bylinky, soľ, korenie poriadne premiešame.
- Jahňacie kotlety očistíme a zbavíme tuku, aby zostalo čisté mäso. Nakrájame na 2 centimetre hrubé kúsky s kosťou. Polovicou marinády potrieme kotlety z oboch strán. Odložíme na polhodinku na
chladné miesto.
- Baby zemiaky opláchneme, povaríme v osolenej vode 10 minút, vychladíme. Prepolíme na polovicu a v miske premiešame s druhou polovicou marinády. Dáme na stredne rozpálený gril a opekáme z oboch strán domäkka. Kotlety dáme na rozpálený gril a opekáme z oboch strán 4–5 minút.
- Mätový dip: Mätu nasekáme nadrobno, pridáme citrónovú šťavu, tvaroh, kyslú smotanu a dôkladne premiešame. Podávame ku grilovaným kotletám a zemiakom.
|