Grilované ovocie
Grilované ovocie

Grilované ananásové a melónové ihly s mätovým krémom

Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 8. júna 2020
Grilované ananásové a melónové ihly s mätovým krémom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1,5 kg
1 ks
150 g (75 g do marinády a 75 g na krém)
80 g
150 g
500 g (16 %)
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    75 g medu s limetkovou šťavou povaríme na sirupovú konzistenciu a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Ananás nakrájame na kocky a marinujeme v rume cca 2–3 hodiny. Potom napicháme na špízy a grilujeme asi 3 minúty z každej strany. Kúsky melóna nakrájaného na väčšie kocky napichneme na špízy a pomaly grilujeme. Potom potrieme medovým sirupom.

  3. 3

    Mätu posekáme nadrobno, zmiešame s kyslou smotanou a dochutíme medom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre