Grilované ovocie s medom a chrumkavými sušienkami
mesačník Varecha, 5. júla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Grilované ovocie chutí skvelo s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z ananásu odkrojíme šupku a rozkrojíme ho na štvrtiny. Odrežeme pevný stred a potom štvrtiny rozkrojíme na menšie diely. Pomaranče nakrájame na hrubšie polkruhy, melón na mesiačiky.
- 2
Špajdle pred grilovaním namočíme na chvíľu do vody, budú odolnejšie voči vysokým teplotám. Ovocie napichneme na špajdle. Na polevu zmiešame med so šťavou vytlačenou z limetiek. Sušienky rozdrvíme.
- 3
Ovocie rozložíme na grilovaciu mriežku nad stredne rozpálené uhlie. Ananás grilujeme asi 5 minút z každej strany, pomaranče a melón asi 2 minúty. Počas grilovania ich potierame polevou. Na tanieri ich pri servírovaní polejeme zvyšnou polevou a posypeme drvenými sušienkami.
- 4
Grilovať môžeme aj rozpolené nektárinky, broskyne alebo marhule. Rezné plochy najskôr potrieme medom. Ovocie grilujeme rezom nadol asi päť minút, aby bolo teplé, ale priveľmi nezmäklo.
Tiež ovocie:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu