Grilovaná sviečkovica
Grilovaná sviečkovica

Grilovaná sviečkovica so „živánskymi“ zemiakmi

Jakub Sobotka
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 27. júna 2019
Grilovaná sviečkovica so „živánskymi“ zemiakmi
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

4 plátky
150 g
60 g čerstvé (šalvia, tymian, rozmarín, petržlenová vňať)
800 g
200 g
200 g
2 ks stredne veľká
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Alobal potrieme masťou, rozložíme naň nadrobno nakrájanú slaninu, klobásu, zemiaky, doplníme nakrájanú cibuľu, pridáme koreniny a podľa chuti i farebnú papriku. Osolíme, zabalíme do alobalu a dáme na gril.

  2. 2

    Medzitým mäso, ktoré sme ako prvé vybrali z chladničky, aby dosiahlo teplotu 15–20 °C, ľahko osolíme a okoreníme. Grilujeme na rozpálenom grile asi 6 minút z každej strany.

  3. 3

    Zmäknuté maslo vymiešame metličkovým robotom s posekanými bylinkami, a keď otáčame steak, položíme naň kus bylinkového masla. Podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: