Grilovaná sviečkovica

Grilovaná sviečkovica so „živánskymi“ zemiakmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Alobal potrieme masťou, rozložíme naň nadrobno nakrájanú slaninu, klobásu, zemiaky, doplníme nakrájanú cibuľu, pridáme koreniny a podľa chuti i farebnú papriku. Osolíme, zabalíme do alobalu a dáme na gril.
  2. Medzitým mäso, ktoré sme ako prvé vybrali z chladničky, aby dosiahlo teplotu 15–20 °C, ľahko osolíme a okoreníme. Grilujeme na rozpálenom grile asi 6 minút z každej strany.
  3. Zmäknuté maslo vymiešame metličkovým robotom s posekanými bylinkami, a keď otáčame steak, položíme naň kus bylinkového masla. Podávame so zemiakmi.