Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone fotorecept
Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka. Nám doma veľmi chutí, preto by som sa chcela s receptom podeliť.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
1 Ks |
|
2 Ks |
|
hrsť (listy) |
|
2-3 PL |
|
50 g |
|
1 strúčik |
|
z 1 citróna |
|
|
|
|
|
|
|
Gnocchi: | |
600 g (uvarené) |
|
110 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme gnocchi. Ja som robila z uvarených a popučených zemiakov (600 g), 110 g hladkej múky a soli, niekedy dávam aj vajce, podľa zemiakov. V oboch prípadoch sú chutné. Vypracujeme cesto a vytvarujeme gnocchi.
-
2
Na troche olivového oleja opečieme jarnú cibuľku nakrájanú na kúsky a rozpučený cesnak. Pridáme škrabkou na zemiaky nakrájané prúžky cukety. Keď zelenina chytí farbu a začne rozvoniavať, pridáme mascarpone.
-
3
Rozmiešame, posolíme a pokoreníme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Necháme minútku pobublať.
-
4
A pridáme pokrájané listy špenátu.
-
5
Zatiaľ uvaríme gnocchi v horúcej osolenej vode. Uvarené scedíme.
-
6
Uvarené gnocchi opatrne vmiešame do omáčky. Posypeme parmezánom. Ak sa nám omáčka zdá hustá, môže sa zriediť s trochou vody, v ktorej sa varili gnocchi.
-
7
Dáme do rúry pod gril, asi na 5 minút, alebo dokedy syr chytí peknú pripečenú farbu.
urobím dľa teba omáčku
bude zmena
Príjemný začiatok týždňa prajem.