Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej
Lenka Raimanová Šóošová
moderátorka, 31. októbra 2023
moderátorka, 31. októbra 2023
Foto: Shutterstock
Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať v jedle zeleninu, ktorú by deti inak nezjedli.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Tuniaka v olivovom oleji roztlačíme v miske vidličkou, karfiol nastrúhame alebo rozmixujeme, cuketu ošúpeme a rozmixujeme. Zeleninu zmiešame s tuniakom.
- 2
K hmote pridáme vajce, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme olej, aby bola zmes vláčnejšia. Zo zmesi vytvarujeme malé guľôčky alebo placky a obalíme ich v strúhanke.
- 3
Guľôčky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 25-30 minút dozlatista. Podávame s jogurtovým dipom a s obľúbenou prílohou.
Tiež tuniakové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu