Francúzske morčacie rezne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 31. júla 2016

Náš nedeľný obed.

8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
Nálev:
1 ks
Cestíčko:
2 ks
štipka
2 PL
štipka
 na vyprážanie
 na vyprážanie
Príloha:




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia som pokrájala na rezne ešte večer pred prípravou. Urobila som si nálev: Rovnakým dielom som zmiešala ocot, olej, pridala som soľ, mleté korenie a dobre premiešala. Pokrájala som cibuľu na mesiačiky a vložila som rezne tak, že som ich pootáčala v náleve. Uložila som ich na noc do chladničky.

    Francúzske morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne pred prípravou som utrela kuchynským papierom.

    Francúzske morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si na podnos múku a rezne som obalila v múke.

    Francúzske morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalené som ešte posypala po vrchu múkou.

    Francúzske morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravila som si cestíčko: V mise som rozmiešala v mlieku 2 vajíčka, pridala som múku a dobre vymiešala, aby boli bez hrčiek. Pridala som soľ, korenie , 2 PL smotany a na špic noža prášok do pečiva.

    Francúzske morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvicu som dala zohriať bravčovú masť , ktorú som zmiešala s olejom. Rezne som omočila v cestíčku a ukladala do horúceho tuku. Vyprážala som na slabšom plameni pod pokrievkou.

    Francúzske morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové rezne som vykladala na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.

    Francúzske morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokiaľ sa rezne vyprážali, uvarila som si prílohu zemiaky a pripravila uhorkový šalát. Veľmi chutné rezne, v ktorých len jemne cítiť chuť cibule. Prajem vám dobrú chuť.

    Francúzske morčacie rezne (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Určo by mi chutnalo, krásná práce a vůně až k nám!
hubata
V jednoduchosti je krása, dobrá chuť a záruka že bude toto mäsko každému chutiť. Ďakujem Izka a ukladám do KK pre inšpiráciu keď nebudem vedieť čo variť. A aby som nezabudla máš odo mňa 5 hviezdičiek.
mesiar50
Veľmi chutne a precízne pripravený nedeľný obed.
☆ ☆ ♡ ☆ ☆ ☆
sracz
Ja sa, Izka milá, rád pridávam k predrečníkom. Jednoducho si super, podobne aj Tvoje "trblietavé turkykotlets"! Mal som kolegyňu, Marušku Šmihuľovú (mimochodom absolventku SPŠE_lektrotechnickej), ktorá takýto rezeň mala najsamradšej vložený medzi dva bravčové. Ale ja, iba tak, po Tvojom!
jerica
Izka, Ja by som dala názov, "morčacie rezne ako páperko" :-)
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaše komentáre.-)Boli skutočne jemné ako páper.
jack
To je ako stvorenè pre nás.Rezne máme radi na akýkoľvek spôsob,ale takto som to ešte nepočula.Super.Keď vyskúšam dám vedieť.
jack
Milá Izka.Dnes som vyskúšala tento rezeň a musím ti povedať,že je mňamkový.Ocot necítiť takmer vôbec a cibuľku trošku.S octom som to nechcela prehnať,tak som ho dala menej no nabudúce asi trošku pridám.Rodinka si nevedela vynachváliť.Peknú nedeľu prajem.
chica114
Milá izka veľmi som si na nich pochutnala. Určite ich ešte niekedy spravíme. Nevedela som sa ich dojesť sú veľmi skvelé :-)
1x haji
izabella929
@jack ,no veľmi pekne ďakujem za vyskúšanie receptu aj fotku.-)teší ma, že vám chutilo takto pripravené mäsko.-)@chica ,to je ozaj skvelá správa a teším sa, že sa tento recept zapáčil i tebe.-) Veľmi pekne ďakujem vám obom za milé komentáre.-)
izabella929
@jozefstreda , veľmi pekne ti touto cestou ďakujem za upozornenie.-) nie nevedela som o tom, lebo už veľmi málo navštevujem internetové stránky o varení, lebo všade je to na jedno kopyto..a vieš, to čo som už prežila pre moju prácu a moje recepty, snáď už ani nemá zmysel rozoberať..pár veľmi smutných poznatkov..objavila som môj recept ako ponuka na denné menu vo viacerých reštauráciách a PAB och SK. vždy som iba ako náhodou surfovala na FB a zrazu vidím môj recept ako denné menu v TT,PP, a ďalšie radšej nespomeniem..ale za povšimnutie stojí hádam skôr , že moje zákusky komplet všetky boli ako album a ponuka pre všetkých na FB ale vydávaných za svoje vlastné dielo a to by ma hádam ani tak nečertilo,ale všetky komplet mala premenované po svojom..keď som ju upozornila na to ako si to mohla dovoliť, zastavila mi možnosť chodiť do jej albumu..dočasne zrušila všetky fotky a potom znova otvorila, to už viem od mojich priateliek, lebo ja som tam nemohla.. naviac ma rozhnevalo, že všetci čo tam chodili obdivovať moje zákusky ju chránili a zastávali ju, že no a čo?dobre že ich tam dáva, ale že nedáva zo svojho, to netrápilo nikoho..dnes sa stalo módnym hitom, odcudziť bez hanby všetko, na čo máme chuť.. mnoho krát som si povedala , že dosť a nebudem nikam pridávať moje recepty, ale nedá mi to aj napriek tomu,že viem že sa to bude stále opakovať..takže na záver...,,,svet hrá do rúk bezočivým,,,prajem ti veľa úspechov a dobrú zábavu na Varecha . sk. ak niečo nájdeš opäť,budem rada ak dáš vedieť..z celého srdca ďakuje Izka...
45678
Ach jáj! Izka, kasli na to, zbytocne si nenic zdravie,takemu plagiatorstvu nie je mozne zabranit.Mam osobnu skusenost,avsak nie s receptom a aj ked mam ochrannu znamku,neviem sa domoct pravdy.
Si skutocne velmi sikovna a Tvoje recepty su skvostom, tu na Vareche,ale urcite aj v Tvojej rodine.:-)
Pokus sa to obratit na inu stranu a tes sa z toho,ze aj profesionali kradnu Tvoje recepty, t.zn.si sikovnejsia ako oni.n
Zelam Ti trpezlivost,zdravie a lasku svojich blizkych a nech najdes dostatok sily povzniest sa nad takym bezcharakternym spravanim,isto,menej schopnych ludi,ako si Ty.
Vsak to vies,si jednotka na tomto portaly:-))
izabella929
@45678 , veľmi pekne ďakujem za tvoje hrejivé slová..-) potešili ma po tom, čo som sa musela odtiaľto stiahnúť.Chodím sem a čítam stále tie žabo-myšie vojny, ale recepty pridávam už inam.Prajem ti z celého srdca, aby sa podarilo vyhrať ten boj s veternými mlynmi v Kocúrkove.Možno raz sa celý tento svet zmení.Krásny víkend...)

torticka
@45678 (31.3.2017 18:16) suhlasim s Tebou. Mila Izabelka, Tvoje recepty nemaju chybu. Su krasne spracovane a isto chutne. Ale nechapem, ako si dovolila ta osoba Tvoje recepty vydavat za svoje ? Na Slovensku je to tak.

altyn
@Jozefstreda (31.3.2017 13:45)

Na každej fotke je uvedené že zdroj je z varechy, takže si to až tak úplne neprisvojili. Ale je pravda že mali požiadať o schválenie uverejnenia a dať tam meno pôvodnéhoautora.
slavka2012
@Altyn , presne tak, pri fotkách je uvedený zdroj, takze sa to dá na vareche dohľadať. Ak by sme sa na to pozreli pozitívne, je to istý druh reklamy. Neviem, či varecha dáva copyright na uverejnené recepty, ale vo všeobecnosti v dnešnej dobe je ťažké určiť kde konci inšpirácia a začína plagiat. Napríklad je veľa filmov kníh i hudobných diel, Kde sú prebrané časti iných diel.... a nie sú považované za plagiáty. Preberaniu a privlastňovania obsahov sa v súčasnosti zabrániť asi nedá, treba sa s tým buď zmieriť alebo prestať tvoriť....
mata3636
@Slavka2012 (1.4.2017 13:16)

prebrať komplet celý recept, s postupom, s fotkami, bachnúť to na svoju fb stránku napríklad, nie je plagiátorstvo a tobôž už nie inšpirácia. je to prachsprosté humusáctvo.
45678
@Izabella929 (31.3.2017 18:31)

Izka,ja uz nebojujem...skoda energie a casu..
Hm..ako sa dozvediet,kam pridavas teraz recepty? Vzdy som sa Tvojimi receptami a servirovanim kochala.
Tak nech sa Ti dari,aj ked nie na Vareche tak v sukromi,to Ti zelam:-)
mijaita
:-) take to znam a nejen tohle. Jednou jsem se pridala do skupiny na FB a pridala jsem tam asi 3 svoje vlastni!! fotky. Servali me jak malyho smrada, ze kradu fotky, nikoho nezajimala moje slova ani dukazy vyrazili me a jeste byli sprosti a unusni Brzo jsem nasla 2 u ciziho receptu. Co se da jednou na internet uz neni nase vlastnictvi. @izabella vydržať! :-)
izabella929
@torticka ,Ďakujem pekne za tvoje pochopenie, pochvalu a prajem ti veľa šťastných dní.-)@altyn , netreba riešiť, nemá to zmysel.Už keď sa tak veľmi chcela dotyčná pani chváliť mojim receptom, aspoň ma nemala naštvať tým, že nedokáže rozoznať Francúzsky rezeň od Holandského, z ktorých jeden je z mletého mäsa.Pochopiteľne, že najjednoduchšie je prestať tvoriť. Možno ťa poslúchnem a nebude mi mať kto tu ani inde nič závidieť.V každom prípade ti ďakujem, že si sa pristavil pri tomto probléme.@matamata3636 ,ďakujem pekne za komentár, všetko je tam ako má byť.-)@45678 , veľmi pekne ďakujem za milé prianie.-)@mijaita ,ďakujem veľmi pekne za milé slová a proste v Kocúrkove to takto funguje nie len na Vareche, ale takmer všade.Takže na záver, nech sa vám všetkom dobre darí a ste všetci šťastní a spokojní..Izabela.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia