Francúzske morčacie rezne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš nedeľný obed.
8 porcií |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie prsia som pokrájala na rezne ešte večer pred prípravou. Urobila som si nálev: Rovnakým dielom som zmiešala ocot, olej, pridala som soľ, mleté korenie a dobre premiešala. Pokrájala som cibuľu na mesiačiky a vložila som rezne tak, že som ich pootáčala v náleve. Uložila som ich na noc do chladničky.
- Rezne pred prípravou som utrela kuchynským papierom.
- Pripravila som si na podnos múku a rezne som obalila v múke.
- Obalené som ešte posypala po vrchu múkou.
- Pripravila som si cestíčko: V mise som rozmiešala v mlieku 2 vajíčka, pridala som múku a dobre vymiešala, aby boli bez hrčiek. Pridala som soľ, korenie , 2 PL smotany a na špic noža prášok do pečiva.
- Na panvicu som dala zohriať bravčovú masť , ktorú som zmiešala s olejom. Rezne som omočila v cestíčku a ukladala do horúceho tuku. Vyprážala som na slabšom plameni pod pokrievkou.
- Hotové rezne som vykladala na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.
- Pokiaľ sa rezne vyprážali, uvarila som si prílohu zemiaky a pripravila uhorkový šalát. Veľmi chutné rezne, v ktorých len jemne cítiť chuť cibule. Prajem vám dobrú chuť.