Francúzske morčacie rezne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed.

8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie prsia som pokrájala na rezne ešte večer pred prípravou. Urobila som si nálev: Rovnakým dielom som zmiešala ocot, olej, pridala som soľ, mleté korenie a dobre premiešala. Pokrájala som cibuľu na mesiačiky a vložila som rezne tak, že som ich pootáčala v náleve. Uložila som ich na noc do chladničky.
  2. Rezne pred prípravou som utrela kuchynským papierom.
  3. Pripravila som si na podnos múku a rezne som obalila v múke.
  4. Obalené som ešte posypala po vrchu múkou.
  5. Pripravila som si cestíčko: V mise som rozmiešala v mlieku 2 vajíčka, pridala som múku a dobre vymiešala, aby boli bez hrčiek. Pridala som soľ, korenie , 2 PL smotany a na špic noža prášok do pečiva.
  6. Na panvicu som dala zohriať bravčovú masť , ktorú som zmiešala s olejom. Rezne som omočila v cestíčku a ukladala do horúceho tuku. Vyprážala som na slabšom plameni pod pokrievkou.
  7. Hotové rezne som vykladala na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.
  8. Pokiaľ sa rezne vyprážali, uvarila som si prílohu zemiaky a pripravila uhorkový šalát. Veľmi chutné rezne, v ktorých len jemne cítiť chuť cibule. Prajem vám dobrú chuť.