Kačacia paštéta
Kačacia paštéta

Foie gras s pyré z pečenej hrušky

Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 9. marca 2020
Foie gras s pyré z pečenej hrušky
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval – Šuhajíci pri panvici

Suroviny

300 g g (pečeň z vykŕmených kačíc)
30 ml
10 g
350 ml
300 g
2 g
100 ml
50 g
6 plátkov
1 ks
10 g
30 g
30 g




Postup

  1. 1

    Foie gras: Foie gras očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, pridáme smotanu, koňak a soľ. Zahrejeme na 60 °C a miešame. Potom rozmixujeme dohladka aj s namočenou plátkovou želatínou. Zmes nalejeme do silikónovej formy a dáme zamraziť.

  2. 2

    Hruškové pyré: Portské víno s cukrom zvaríme, pridáme upečené hrušky, škoricu a povaríme. Rozmixujeme aj s plátkom namočenej želatíny a schladíme.

  3. 3

    Lavaš čipsy: Lavaš chlieb nakrájame na trojuholníky, rozložíme na plech a pri 180 °C pečieme asi 5 minút do chrumkava

  4. 4

    Lyofilizované černice rozmixujeme na prach. Roztopenú kačaciu masť zmiešame spolu s maltodextrínom do potrebnej konzistencie.

  5. 5

    Paštétu z pečene vyklopíme a uložíme na tanier posypaný černicovým prachom. Pridáme lavaš čipsy, ozdobíme hruškovým pyré a prachom z kačacej masti.

Diskusia k receptu

haji
Prach z kačaciej masti mě dostal ... To musí být velká vymoženost.
evanaaa
A aj ten černicový prach, neviem, ako sa dajú černice a vôbec aj masť tak rozprášiť.mal by vysvetliť, aleb Ten pán kuchár sa vyjadruje záhadne, alebo by mal veci nazvať tak, ako sa majú....
evanaaa
Trochu sa mi to pomotalo, opraviť to už nejde.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia