Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 10. júna 2017

Recept od Martina Korbeliča, ktorý si vyskúšali výhercovia aprílového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

12
porcií

Suroviny

800 g
100 ml
100 g
500 g
300 ml
100 g
300 g čerstvé (shitake, hliva ustricová, šampiňóny)
100 g
50 ml
200 g
1 l
500 g
10 plátkov
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rizoto: Huby očistíme a pokrájame.

    Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšom hrnci orestujeme na oleji najemno posekanú šalotku (môžeme pridať aj cesnak). Pridáme pokrájané huby a orestujeme. Zmes zalejeme bielym vínom, pridáme ryžu, vývar, soľ, mleté korenie a varíme, pokiaľ ryža nebude al dente. Vývar dolievame po malých objemoch podľa potreby. Rizoto musí byť krémové, ale ryža nesmie byť rozvarená.

    Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Parmezán postrúhame a spolu s maslom vmiešame do rizota, ktoré potom odstavíme.

    Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hľuzovková pena: Hľuzovkovú pastu orestujeme na panvici s maslom. Prilejeme pastis, potom smotanu, prevaríme. Ochutíme soľou a mletým korením. Pridáme vo vode namočenú plátkovú želatínu a zmes rozmixujeme.

    Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hmotu prepasírujeme a vlažnú nalejeme do bombičkovej fľaše (používa sa na prípravu šľahačky).

    Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hovädzí pupok očistíme a pokrájame na hrubšie plátky, ktoré potrieme olejom. Steaky sprudka opečieme na panvici z oboch strán.

    Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Opečené steaky poukladáme na plech, osolíme, okoreníme a dopečieme 10-15 minút v rúre pri nízkej teplote (110 °C).

    Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cuketu pokrájame na tenučké plátky a krátko orestujeme na panvici s olivovým olejom.

    Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na tanier naložíme krémové rizoto, na plátky pokrájané mäso, plátky cukety, nastriekame hľuzovkovú penu a dozdobíme hubami a bylinkami podľa chuti.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu

hadik
@Afataga (10.6.2017 15:20)

Ako nechápem, čo na pene môže vyzerať negustiózne, však pena je vždy pena. Čo má pena vyzerať ako flank steak či ako viedenský rezeň?
1x majlus