Vyprážaná ryba
Fish and chips s cibuľovým čatní
Autor receptu: redakcia
Postup- Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku
z vody, hladkej múky, jedného vajca a 2 PL vínneho octu a vypražíme v horúcom oleji.
- Grundle osolíme a obalíme len v hladkej múke
a pražíme v oleji, rovnako ako aj zemiakové hranolčeky.
- Cibuľové čatní: Červenú cibuľu nakrájame na väčšie kusy a zľahka orestujeme na oleji. Podlejeme balzamikovým octom, vínom, pridáme med a worchesterskú omáčku. Zredukujeme tekutinu na minimum, až kým nedostaneme husté sladkokyslé
čatní.
- Jogurtový dip: Posekanú uhorku, čili a kapiu zmiešame spolu s jogurtom a majonézou, dochutíme soľou a korením.
|