Vyprážaná ryba

Fish and chips s cibuľovým čatní

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku z vody, hladkej múky, jedného vajca a 2 PL vínneho octu a vypražíme v horúcom oleji.
  2. Grundle osolíme a obalíme len v hladkej múke a pražíme v oleji, rovnako ako aj zemiakové hranolčeky.
  3. Cibuľové čatní: Červenú cibuľu nakrájame na väčšie kusy a zľahka orestujeme na oleji. Podlejeme balzamikovým octom, vínom, pridáme med a worchesterskú omáčku. Zredukujeme tekutinu na minimum, až kým nedostaneme husté sladkokyslé čatní.
  4. Jogurtový dip: Posekanú uhorku, čili a kapiu zmiešame spolu s jogurtom a majonézou, dochutíme soľou a korením.