Pečená ryba

Filety z tresky s čerstvým bazalkovým pestom

Autor receptu: redakcia

Kúsok ryby bude neodolateľný s čerstvým bazalkovým pestom.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na pesto natrháme bazalkové lístky, pridáme pretlačený strúčik cesnaku a v sekáčiku mixujeme, pridáme trochu oleja, píniové oriešky a opäť mixujeme. Nakoniec pridáme strúhaný parmezán a zvyšný olej, mixujeme najemno, kým sa nevytvorí pasta.
  2. Rybie filety pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odstáť. Potom ich osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, anízom a na rozpálenom oleji opražíme z oboch strán.
  3. Podávame s čerstvým šalátom alebo grilovanoou zeleninou.