Pečená ryba
Filety z tresky s čerstvým bazalkovým pestom
Autor receptu: redakcia
Kúsok ryby bude neodolateľný s čerstvým bazalkovým pestom.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na pesto natrháme bazalkové lístky, pridáme pretlačený strúčik cesnaku
a v sekáčiku mixujeme, pridáme trochu oleja, píniové oriešky a opäť mixujeme. Nakoniec pridáme strúhaný parmezán a zvyšný olej, mixujeme najemno, kým sa nevytvorí pasta.
- Rybie filety pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odstáť. Potom ich osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, anízom a na rozpálenom oleji opražíme z oboch strán.
- Podávame s čerstvým šalátom alebo grilovanoou zeleninou.