Sumec na víne
Sumec na víne

Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia

Miloš Šichman
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 12. novembra 2018
Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví, občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so svojskými maniermi a záľubami. Hoci aj s tou kulinárskou, s vášňou pre dobré jedlo. Niektorí radi vymýšľali vlastné recepty, iným pripravovali kuchári „dobroty á la" na ich počesť. Mám rád takéto tvorenie, kde sa snúbi jedlo s príbehom. Nech raz za čas ozvláštni aj naše nekráľovské stoly...

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

800 g filety
100 g
1,5 l
600 g
150 g
80 g
80 g
50 ml
100 ml
100 g
10 g
25 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filetu zo sumca osolíme, okoreníme a zavákuujeme spolu s vínom a tymianom. Varíme vo vode 60 °C po dobu 35 minút. Takto upraveného sumca opečieme na masle a podávame.

  2. 2

    Cherry paradajky pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200 °C 5 – 7 minút.

  3. 3

    Nakrájanú slaninu orestujeme nasucho. Vo výpeku opečieme cibuľu pokrájanú na mesiačiky spolu s farebnou paprikou.

  4. 4

    V šupke uvarené zemiaky olúpeme, nakrájame na kolieska a pridáme do základu z cibule, papriky, slaniny a dijonskej horčice. Ochutíme vínnym octom, cukrom, soľou a korením. Nakoniec pridáme do šalátu polníček a petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: