Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík fotorecept

sracz - fotkasracz, 6. júla 2021
Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík (fotorecept)
Foto: sracz

Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a Zobraziť celý popisVariantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť. Dnes sú to talianske cestoviny fettuccine, no neviem zabudnúť ani na chutné „nakopnutie“ @45678, ktorá ma pred Vianocami 2018 obdarovala receptom na študentskú dobrotu. Zopakujem ju až keď budem hotoviť domáce lečo na zimné uskladnenie. Vtedy nie je núdza o dostatok jadrovníkov, tak si opäť pochutnáme.

6-8
porcií

Suroviny

454 g (alebo iné cestoviny)
2-3 PL
240-250 ml (na drobno)
480-500 ml
120-150 ml
120-150 ml mladá
120-150 ml
120-150 ml
2-3 PL
240-250 ml strúhaný
2-3 PL
3-4 PL




Postup

  1. 1

    „Bodyguard“ v kuchyni, tentoraz v podobe mojej „maličkosti“, začal toto dielo tvoriť vyvarením balíčka talianskych cestovín fettuccine, ale vhodné sú bársaké iné. Napríklad výborné domáce pappardelle tu predstavila aj naša spoluvareška @Izabella929. Než zovrela osolená voda, vo výpeku z údenej slaniny, ktorú „schrúmalo“ moje krajšie JA na raňajky, som krátko orestoval nadrobno pokrájanú cibuľu.

    Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Medzičas som využil na pokrájanie andouille (tmavšia) a poľskej klobásy, mladej cuketky, stonkového zeleru a paprík aj s ich jadrovníkmi.

    Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájané klobásy som vložil do orestovanej cibule, po premiešaní nasledoval

    Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    stonkový zeler,

    Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    papriky a cuketka. Po premiešaní a zladení teploty, som tento „polotovar“

    Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    „korunoval“ maslom a

    Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    preložil ho do zmiešovacej misy z jenského skla s vyvarenou a málo odkvapkanou cestovinou, posypanou soľou, čerstvo mletým čiernym korením, mletou sladkou paprikou a Nahrin korením na mäso. Pridal som aj strúhaný syr (zmes mexických druhov), pár PL oleja, zmiešal a

    Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    preložil do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča. Povrch som opäť posypal strúhankou a

    Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    nechal hodinku zapiecť v rúre vyhriatej na 180 ⁰C (350 ⁰F).

    Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Pohľad v reze a

    Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík (fotorecept)  - obrázok 10
  11. 11

    na tanieri to tiež nevyzerá zle. Vhodná príloha je bársaký šalát, alebo chren s cviklou, či sladko–kyslé uhorky s okrou...

    Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík (fotorecept)  - obrázok 11
  12. 12

    Chutnú prílohu už druhé desaťročie rád namiešavam z baby aruguly (rukoly): 70-75 g baby aruguly, 70-75 g roma šalátu, ½ hrubostennej čerstvej papriky, ½ mladej cuketky, 2-3 stonky zeleru, strednú červenú cibuľu, à 50-70 g údenej šunky a gréckeho feta syra, plátky mandlí, 10-12 veľkých olív. Všetko pokrájať na „gustušné“ kúsky (ja používam „mandolínu“ na 2⁰), zmiešať a ochutiť domácou rýchlo pripravenou jednoduchou zálievkou z „Meyer“ citrónov (kríženec medzi citrónom a mandarínko-pomelovými hybridami): 65 ml Meyer citrónovej šťavy, canola oleja a gréckeho extrapanenského olivového oleja , ½ ML morskej kosher soli, ¼ ML čerstvo mletého čierneho (alebo štvorfarebného) korenia, à ČL dijon horčice a včelieho medu. Všetko dobre „rozshakerovať“!

Diskusia k receptu

zahra
Perfektne jedlo, ked sa nemusi pozerat do kucharky, aby sa vydarilo, ale variovat podla dostupnych surovin.
45678
Super! Budem sa aj ja inšpirovať od Teba:-) vyzerá to veľmi chutne. Pozdravujem a prajem pekné horúce dni :-))