Fazuľovo-kapustová polievka šútolica
Túto polievku nám zvykol variť môj otec, je to lahodná rýchla polievka, ktorá sa hodí hlavne v chladných zimných dňoch.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (v konzerve) |
|
400 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 |
|
|
|
|
|
1-2 poháre |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vo väščom hrnci si z oleja a múky urobíme zápražku, pridáme nakrájanú cibuľku a krátko opražíme, zalejeme vodou.
-
2
Keď začne voda vrieť, pridáme bobkový list, celé čierne korenie a zeleninový bujón a krátko (cca 10 minút) povaríme.
-
3
Potom do tohto vývaru pridáme pokrájané očistené zemiaky a scedenú kapustu a varíme cca 20 minút. Keď je kapusta mäkká, pridáme fazuľu, ja používam kapustu aj fazuľu v konzerve. Premiešame.
-
4
Do polievky prilejeme mlieko a polievku necháme zovrieť. Potom v malej miske ručne vyšľaháme vajíčko a pomaly ho púšťame do vriacej polievky. Povaríme ešte cca 2 minúty. Potom pridáme prelisovaný cesnak.
- 5
Odstavíme, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a podávame s čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť !
- 5
Diskusia k receptu
Zatiaľ 3 komentáre