Foto: boise
Nerada vyprážam, aj keď teda z času na čas zhreším rada. Len sa mi nechce obaľovať a následne "inhalovať" ten vyprážací "odór". A tak Zobraziť celý popisNerada vyprážam, aj keď teda z času na čas zhreším rada. Len sa mi nechce obaľovať a následne "inhalovať" ten vyprážací "odór". A tak občas fašírky pečiem :)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kuracie alebo morčacie mäso (ja používam len stehná, prsia sú pre nás suché) pokrájame na väčšie kusy a vložíme do mixéra. Pridáme pretlačený cesnak, čerstvo namleté korenie štyroch farieb a soľ.
-
2
Pár otáčkami pomixujeme tak, aby ostali menšie kúsky mäsa. Nepomixujte to na kašu, nebolo by to ono. Odložte asi na hodinu do chladničky (nie je to nutnosť).
-
3
Na olivovom oleji opražíme pór (použila som cca 20cm pór) spolu s provensálskymi bylinkami.
-
4
Opražený pór spolu s olejom presypeme k pomixovanému mäsu, pridáme čerstvú (mala som len mrazenú) petržlenovú vňať a riadnu hrsť tekvicových semiačok.
-
5
Dobre premiešame...
-
6
...a lyžicou prenášame na plech vystlatý papierom na pečenie. Vytvarujeme placky asi 1,5cm hrubé. Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov.
-
7
Pečieme cca 20-25 minút. Po prvých 15 minútach vyberieme a fašírky otočíme na druhú stranu, aby pekne chytili farbu z oboch strán. Podávame s dobrým šalátom. ( A nie, nejde tam žiadna strúhanka, rožky, ani vajce a ajtak to drží ;) ) Dobrú chuť :)
Toto je nieco uplne ine , vyzera to velmi chutne :-)
No a tiez
varecha.pravda.sk/recepty/uhorkova-raita-2/43446-recept.h...
:-)