Strapaté pečené fašírky fotorecept

boise - fotkaboise, 6. februára 2014
Strapaté pečené fašírky (fotorecept)
Foto: boise

Nerada vyprážam, aj keď teda z času na čas zhreším rada. Len sa mi nechce obaľovať a následne "inhalovať" ten vyprážací "odór". A tak občas fašírky pečiem :)

30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
3 strúčiky
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie alebo morčacie mäso (ja používam len stehná, prsia sú pre nás suché) pokrájame na väčšie kusy a vložíme do mixéra. Pridáme pretlačený cesnak, čerstvo namleté korenie štyroch farieb a soľ.

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pár otáčkami pomixujeme tak, aby ostali menšie kúsky mäsa. Nepomixujte to na kašu, nebolo by to ono. Odložte asi na hodinu do chladničky (nie je to nutnosť).

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na olivovom oleji opražíme pór (použila som cca 20cm pór) spolu s provensálskymi bylinkami.

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opražený pór spolu s olejom presypeme k pomixovanému mäsu, pridáme čerstvú (mala som len mrazenú) petržlenovú vňať a riadnu hrsť tekvicových semiačok.

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobre premiešame...

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a lyžicou prenášame na plech vystlatý papierom na pečenie. Vytvarujeme placky asi 1,5cm hrubé. Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov.

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme cca 20-25 minút. Po prvých 15 minútach vyberieme a fašírky otočíme na druhú stranu, aby pekne chytili farbu z oboch strán. Podávame s dobrým šalátom. ( A nie, nejde tam žiadna strúhanka, rožky, ani vajce a ajtak to drží ;) ) Dobrú chuť :)

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Fašírky mám rada, zvlášť tie nevyprážané. A tieto sú ešte aj s pridanou hodnotou-semienkami, takže sa mi pačia veľmi. Vďaka za inšpiráciu.:-)
Tiež robievam kuracie fašírky a je pravda, že držia bez vajec, múky, strúhanky, dávam do nich cibuľku + petržlenovú vňať, ale aj s pórom musia byť dobré, vyskúšam aj Tvoju verziu.☺
Odkedy som na Vareche fašírky zásadne pečiem v rúre, na papieri. Sú oveľa lepšie ako vyprážané, šťavnaté, nemastné. Keby som nevyskúšala, neverila by som.
Toto by som ani nenazvala fasirkami - je to veeelmi dobra kreacia na temu : mlete maso :-)Nazov fasirky vo mne vzdy vyvolaju spomienky na nechutne pomlete maso s velkym mnozstvom muky a struhanky ake som jedavala v skolskej jedalni ....
Toto je nieco uplne ine , vyzera to velmi chutne :-)

Pridaj komentár k receptu: