Strapaté pečené fašírky fotorecept

boise - fotkaboise, 6. februára 2014 16:13
Ďalšie recepty »
Strapaté pečené fašírky (fotorecept)Foto: boise

Nerada vyprážam, aj keď teda z času na čas zhreším rada. Len sa mi nechce obaľovať a následne "inhalovať" ten vyprážací "odór". A tak občas fašírky pečiem :)

30 min
príprava
25 min
na 200 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie alebo morčacie mäso (ja používam len stehná, prsia sú pre nás suché) pokrájame na väčšie kusy a vložíme do mixéra. Pridáme pretlačený cesnak, čerstvo namleté korenie štyroch farieb a soľ.

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pár otáčkami pomixujeme tak, aby ostali menšie kúsky mäsa. Nepomixujte to na kašu, nebolo by to ono. Odložte asi na hodinu do chladničky (nie je to nutnosť).

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na olivovom oleji opražíme pór (použila som cca 20cm pór) spolu s provensálskymi bylinkami.

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opražený pór spolu s olejom presypeme k pomixovanému mäsu, pridáme čerstvú (mala som len mrazenú) petržlenovú vňať a riadnu hrsť tekvicových semiačok.

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobre premiešame...

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a lyžicou prenášame na plech vystlatý papierom na pečenie. Vytvarujeme placky asi 1,5cm hrubé. Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov.

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme cca 20-25 minút. Po prvých 15 minútach vyberieme a fašírky otočíme na druhú stranu, aby pekne chytili farbu z oboch strán. Podávame s dobrým šalátom. ( A nie, nejde tam žiadna strúhanka, rožky, ani vajce a ajtak to drží ;) ) Dobrú chuť :)

    Strapaté pečené fašírky (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist