Dusený kel

Dusený kel s cícerom

Autor receptu: patincatsomekitchen

Opäť vám predstavujem moju obľúbenú kombináciu - kel a cícer. V recepte pšeno s kelom a cícerom používam len soľ a kel upravím tak, aby bol príjemne chrumkavý. V tomto recepte je kel naopak úplne mäkký a celé jedlo je krásne dochutené mojou ďalšou obľúbenou kombináciou: zázvor - koriander. Množstvo korenia si upravte podľa seba, mne vyhovuje tento pomer. Podávajte s ryžou, bulgurom atď.

Suroviny

Postup

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte mletý zázvor, koriander a čierne korenie. Po chvíľke pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Keď cibuľa trošku zmäkne, pridajte kel, premiešajte a kel chvíľu opražte. Pridajte prelisovaný cesnak a kel osoľte.
  3. Zalejte kokosovým mliekom a prikryte pokrievkou. Duste asi 15 minút.
  4. Polovicu cíceru rozmačkajte. Potom všetok cícer pridajte na panvicu a duste ešte spolu asi 5 - 7 minút.