Dusené jelenie závitky
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list a nadrobno nakrájanú menšiu cibuľu. Do marinády vložíme umyté a zľahka naklepané jelenie rezne, ktoré sme zbavili zbytočných blán a necháme 24 hodín odležať. Rezne vyberieme z marinády, necháme odtiecť, osušíme papierovou utierkou a osolíme. Z jednej strany potrieme horčicou, čili a zeleným korením. 
 - Zo slaniny odložíme 4 plátky, ostatné nakrájame na kocky a spolu s nadrobno nakrájanou uhorkou poukladáme na natretú stranu rezňov. Zvinieme a z vonkajšej strany obalíme plátkom slaniny. Spojíme ihlou alebo špáradlom. V kastróle rozohrejeme olej a asi 6 minút zo všetkých strán závitky opražíme. Potom zalejeme horúcim vývarom a prikryté dusíme asi 40 minút. 
 - Mäkké  závitky vyberieme do misy, do šťavy v hrnci pridáme smotanu, ochutíme soľou, korením a vňaťou a chvíľu  prevaríme na miernom ohni. Podávame s vareným karfiolom poliatym roztopeným maslom. 
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |