Hovädzie fašírky

Dusené hovädzie fašírky na zelenine

Autor receptu: bugout

Jednohrncové, jednoduché jedlo. Podobné recepty tu nepochybne sú, ale myslím, že nie taký, kde by sa mäso dopredu neopekalo a ani takúto kombináciu byliniek som si nevšimol...

65-70 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso pomelieme a pridáme vajcia, čajovú lyžičku soli, prelisovaný cesnak, saturejku a dobre premiešame. Odložíme bokom a pripravíme si základ.
  2. Na olej dáme restovať nakrájanú cibuľu a zatiaľ si nakrájame mrkvu na kolieska, pridáme ju k cibuli a spolu ďalej opekáme cca 3 - 4 minúty. Popri tom krájame zvyšnu zeleninu... K cibuli a mrkve pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme ho, po chvíľke pridáme lyžičku mletej červenej papriky a všetko spolu dobre premiešame.
  3. Ku zmesi pridáme nakrájané paradajky a papriku. Dobre premiešame a podlejeme trochou vody. Na zmes poukladáme zemiaky pokrájané na mesiačiky a dosolíme, dokoreníme (ak chceme niečo pikantné, ja som dal isot) a pridáme bobkový list a ligurček. Ak treba ešte trochu podlejeme (počas prípravy nekontrolujeme a neodokrývame). Na vrch poukladáme fašírky vytvarované z mäsovej zmesi, zakryjeme a na najslabšom výkone dusíme cca 45 minút.
  4. Na záver doplním, že množstvá surovín sú z pôvodného receptu ja som robil z polovičného množstva (z pol kila mäsa som urobil štyri fašírky). Chuť jedla sa bude odvíjať od chute zeleniny, takže čím lepšia zelenina, tým lepší finálny produkt. Autor podlieval vodou, ale vývar bude určite lepší...